Підтримка сімей, в межах обласної акції «Школярик»

Надрукувати

Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації на виконання обласної Комплексної програми соціального захисту і соціального забезпечення населення області на 2013-2020 роки у вересні 2020 року організовано проведення обласної акції «Школярик».

В межах акції органами виконавчої влади та місцевого самоврядування здійснено моніторинг готовності дітей з сімей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, перебувають в складних життєвих обставинах, до нового навчального року та осінньо-зимового періоду, в разі необхідності – організовано надання допомоги з залученням підприємств, установ та організацій.

Про це повідомила  Директор Департаменту соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації Людмила  Корнієнко.

На території Полтавської області проживає  9 тис. багатодітних сімей, в  яких виховуються 30 тис. дітей, 4 тис.  дітей з  інвалідністю, 16,3 тис. сімей внутрішньо переміщених осіб, в яких виховується 3,7 тис. дітей, 99 дітей військовослужбовців/ працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків.

В ході проведення акції «Школярик» за кошти обласного бюджету придбано 1236 наборів канцелярських товарів - подарунок отримав кожний першокласник з багатодітної сім’ї. Місцевими органами влади із залученням підприємств, установ, організацій надано допомогу у вигляді канцелярських товарів, шкільного приладдя, надано матеріальну допомогу та сертифікати на придбання товарів для дітей.  Загалом в рамках акції надано підтримку в підготовці дітей до першого класу  на загальну суму понад 500 тис. грн.

Питання підтримки сімей, які потребують особливої соціальної уваги, перебуває на постійному контролі.