• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Відбулося засідання постійної комісії Полтавської обласної ради з питань освіти, науки та культури

Участь у засіданні взяли перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Лунін та заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко.

Т.в.о директора Департаменту культури і туризму ОДА Ірина Удовіченко доповіла про хід реалізації Комплексної програми розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини в Полтавській області на 2018-2020 роки.

«На 2020 рік планові показники  складали 75 млн 85 тис. грн. Загальний фактичний обсяг фінансування програми за 9 місяців – 47 млн 548 тис. грн, що становить 63% від загального виконання. Корективи у використання та освоєння коштів внесло запровадження карантину. Пандемія змусила переглянути планові потреби галузі. Зокрема, було зміщено пріоритетність концертно-виставкової та фестивальної діяльності на підтримку і зміцнення матеріально-технічної  бази закладів культури та пошук нових форм популяризації й донесення до загалу культурно-мистецького продукту через ЗМІ та онлайн», – сказала Ірина Удовіченко.

 Також вона додала, що кошти перерозподіляли й  на реставрацію та ремонт закладів культури. З метою поліпшення матеріально-технічної бази обласних закладів культури використано за 9 місяців 1 млн 352 тис. грн. Було закуплено комп’ютерну техніку, проектори,  фотоапарати, квадрокоптери.

Залишок коштів, передбачених на виконання Програми, перерозподілять, відповідні пропозиції розглянуть на черговій сесії обласної ради.

Депутат обласної ради Валерій Прядко вніс пропозицію додати 5-10 вакансій для симфонічного оркестру, щоб взяти фахових музикантів.

«Зі свого боку гарантую сприяти у вирішенні питання з житлом для музикантів. Хоча б забезпечити їх  службовим житлом. Нині там 54 ставки, пропоную збільшити до 60», – сказав Валерій Прядко.

Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Віта Ковальська доповіла про хід реалізації обласної цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017- 2020 роки й стан фінансування закладів освіти Полтавської області в умовах карантину та виконання показників обласного бюджету в галузі освіти за 9 місяців.

«Станом на 21 вересня 2020 року план на 9 місяців по закладах та установах освіти, що фінансуються з обласного бюджету, по загальному фонду становить 643 млн грн. Профінансовано 516 млн грн. Залишок невикористаних коштів за 9 місяців становить 126 млн 363 тис. грн. Департаментом проаналізовано економію бюджету й буде подано на чергову сесію питання з перерозподілу коштів. По спецфонду план на 9 місяців становить 104 млн 300 тис. грн, профінансовано 6 млн 200 тис. Залишок становить  98 млн грн», – розповіла Віта Ковальська.  

Дмитро Лунін поінформував присутніх, що на сесію буде підготовлено пропозиції для перерозподілу залишків коштів.  

«На базі лабораторії центру СНІДу плануємо створити ще одну лабораторію з ПЛР-тестування. Нині в області за добу робиться до 500 тестів. У планах збільшити їх до 1000. Обладнання коштує до 15 млн грн. Також є рішення Офісу Президента про виділення 600 млн грн на аеропорт. Потрібно починати робити проєктно-кошторисну документацію. Також в аеропорту не вистачає коштів на заробітну плату працівникам і немає опалення. Кошти потрібні й для співфінансування ремонту в Андріївській школі», – сказав Дмитро Лунін.

Члени комісії розглянули й інші питання. Зокрема, про затвердження Положення про Премію Полтавської обласної ради імені Юрія Горліса-Горського в  новій редакції.

 

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk