Previous Next

У Полтаві відсвяткували День Незалежності Вірменії

Надрукувати

У Полтавському міському парку культури та відпочинку «Перемога» вірменська громадська організація «Урарту» провела святковий захід із нагоди Дня Незалежності Вірменії.

Участь у заході взяла заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко.  

«З повагою ставимося до звичаїв та  свят вірменського народу. Підтримуємо з вірменською діаспорою дружні відносини. Вірменський народ – приклад взаємопідтримки, єдності, згуртованості, поваги до своїх традицій. Для когось вже Україна стала Батьківщиною. Дякую кожному  за внесок у розвиток Полтавщини, активну позицію. Від імені облдержадміністрації та очільника області ми й надалі будемо підтримувати ваші ініціативи в будь-якій сфері та співпрацювати з вами», – сказала Катерина Рижеченко.  

Як розповів голова обласної вірменської общини «Урарту» Геннадій Агаджанян, щороку вірменська діаспора святкує цей день по-різному.

«На наше свято можуть прийти всі охочі. Наші гості сьогодні – грузинська, чеченська, німецька, єврейська, болгарська діаспори. Приїхали представники осередків нашої організації з Чутового, Пирятина та інших районів області, а також гості з Харкова », –сказав Геннадій Агаджанян.

Представники вірменської діаспори розгорнули тридцятиметровий стяг Вірменії. Учасники заходу пройшли святковою ходою парком. Для присутніх концертну програму підготував пісенно-танцювальний ансамбль «Полтава».

Довідково: День Незалежності Республіки Вірменія відзначається щорічно 21 вересня та є головним національним святом. Його відзначають вірмени по всьому світі.

В цей день в 1991 році країна проголосила свою незалежність від Радянського Союзу.