• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Відбулося друге засідання робочої групи з питань соціальної підтримки та реабілітації учасників АТО/ООС та членів їхніх сімей

Перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Лунін, заступник голови  облдержадміністрації Катерина Рижеченко, представники профільних департаментів обговорили з представниками громадських організацій та об’єднань учасників АТО/ ООС питання, які найбільше турбують бійців та їхні сім’ї. Також обговорили пропозиції щодо забезпечення соціального захисту ветеранів війни та членів сімей загиблих.

Дмитро Лунін наголосив на важливості таких зустрічей. Саме комунікація є ефективною для вирішення  найболючіших питань.

Т.в.о. директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації Олена Онупко поінформувала присутніх про дію обласної Комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва у Полтавській області на 2017-2020 роки, відповідно до якої здійснюється підтримка підприємницької ініціативи.

«Нею можуть скористатися й учасники бойових та молодь. За цією програмою на поточний рік затверджено фінансування 1 млн  на підтримку бізнес проєктів. Ініціативи подають до ОДА. Їх розглядає комісія. Однією з умов участі є створення нових робочих місць. Сума фінансової підтримки залежить від кількості створених робочих місць, які не можуть бути скорочені впродовж одного року з моменту отримання фінансової підтримки. Програма передбачає відшкодування тіла кредиту: за одне робоче місце – 10%, за два робочих місця – 15%, за три і більше робочих місць – 20%», - розповіла Олена Онупко.

За три роки було надано підтримку на загальну суму 2,2 млн. грн та створено 131 нове робоче місце. Цього року маємо 4 заявки від підприємців.

Член Громадської спілки «Координаційна рада громадських організацій учасників АТО» Тарас Лелюх розповів, що спілка атовців розробила власну програму, яку планують запровадити на всеукраїнському рівні.

«Я сам підприємець. Нині, щоб започаткувати справу учаснику бойових дій чи молодій людині, чи бізнесмену початківцю потрібна підтримка, щоб отримати певні консультації фахівців безплатно. Ми пропонуємо запровадити  тренінги, семінари чи навчання для початківців. Потрібна й хоча б мінімальна юридична допомога», – сказав Дмитро Лунін і запропонував більш детально обговорити дану ініціативу, зустрітися ще раз наступного тижня та прописати дорожню карту.

«У нас також є певне бачення щодо цього питання. Говорили з Мінцифрою. В планах відкрити бізнесінкубатор у новому ЦНАПі. Зможемо залучити й ваших представників. Проводитимемо постійні тренінги не з теоретиками, а з практиками,  чиї підприємства є успішними», – сказав Дмитро Лунін.

Розглянули й питання про безоплатний міжобласний проїзд (ФОП «ЛЮК»), про пільгове перевезення учасників АТО/ООС та родин загиблих.

Як зазначила заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко, нині гостро стоїть питання пільгових перевезень. Спільно з перевізниками в ОДА було проведено кілька нарад.  Дане питання винесли на розгляд чергової сесії облради. Депутати прийняли звернення до Міністерства ветеранів України щодо прийняття єдиного, на рівні держави порядку відшкодування коштів за пільгове перевезення. Тобто на міжміських та міжобласних маршрутах повинен діяти єдиний порядок. Мінветеранів запропонувало створити робочу групу й зазначило, що це питання перебуває в них на контролі.

Директор Департаменту соціального захисту населення Людмила Корнієнко додала, що 3 червня 2020 року на сесії обласної ради депутати підтримали ініціативу що внесення змін до Порядку та розширено перелік пільгових категорій громадян, які мають право на одержання відповідної компенсації такою категорією як «члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни».

Також обговорили питання забезпечення житлом учасників АТО/ООС, увіковічення пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників АТО/ООС,  військово-патріотичне виховання молоді. Розглянули пропозицію Громадської спілки «Координаційна Рада громадських організацій учасників АТО» про перейменування робочої групи в Консультативну раду у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України.

Станом на 1 вересня в Полтавській області діють різні громадські об’єднання учасників бойових дій. З них – 1 обласна та 25 районних ГО учасників бойових дій в Афганістані,  46 ГО учасників бойових дій в зоні АТО/ООС, 18 ГО сімей загиблих в АТО/ООС, 10 організацій, що об’єднують учасників бойових дій в АТО/ООС, в Афганістані та інших зонах військових конфліктів.

 

 

  

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk