Previous Next

На Полтавщині відремонтували 9 кілометрів місцевої дороги Машівка-Карлівка

Надрукувати

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов оглянув хід капітального ремонту мосту на дорозі загального користування місцевого значення Машівка-Карлівка. Реалізація даного проєкту відбувається за програмою Президента України «Велике будівництво».

Міст побудували в 1972 році. Відтоді, кажуть місцеві жителі, його не ремонтували. Об’єкт знаходився в аварійному стані. Тож громада просила сприяти в його ремонті.

У 2017 році провели поточний ремонт з відновлення двох аварійних балок. Минулоріч фахівці зробили обстеження й визначили необхідність у капітальному ремонті. Його  у селі Селещина планують завершити повністю в листопаді цього року.

«У нас була певна затримка через процедури переносу газових комунікацій, що прокладені крізь міст. Сьогодні питання вирішене, роботи тривають за графіком», – зазначив Олег Синєгубов.

Нині облаштовано тимчасовий об'їзд, перенесено інженерні комунікації, випробувано опори моста і закуплено нові конструктивні елементи для монтажних робіт.

Також Олег Синєгубов прінспектував хід проведених ремонтних робіт на автодорозі М-03 Машівка-Карлівка. На автошляху облаштували  8,7 км нового асфальтобетонного покриття. Наразі наносять дорожню розмітку.

Очільник області наголосив, що з боку облдержадміністрації буде постійно проводитися інспектування дорожніх робіт.

«Цього року маємо безпрецедентний бюджет щодо дорожнього будівництва. Заплановано відновити більше 100 км місцевих доріг. Машівка-Карлівка – одна з них. Загалом, до кінця листопада плануємо освоїти всі кошти дорожнього фонду та залучити додаткові. Також Полтавщина єдина область в Україні, що запровадила отримання кредиту під місцеві гарантії, що надасть можливість відновити ще більшу кількість доріг. На черговій сесії ініціативу підтримали депутати й найближчим часом надійде 515 млн грн інвестиційних запозичень на ремонт всієї протяжності дороги Чорнухи-Лубни. Це 36 км», – сказав Олег Синєгубов.

Як розповів директор державного підприємства «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексій Басан, заплановані роботи з поточного середнього ремонту дороги М03 Машівка - Карлівка на цей рік завершили повністю.

«Цього року ми відремонтували близько 9 км дороги. Загалом за 2 роки відновили 13,5 км цієї траси. В планах - за рік-два відновити дорогу по всій протяжності у 38 км новим асфальтобетонним покриттям», – сказав Олексій Басан.