Previous Next

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов привітав першокурсників Української медичної стоматологічної академії з початком навчань

Надрукувати

15 вересня відбулася урочиста посвята першокурсників у студенти Української медичної стоматологічної академії. Ректор Вячеслав Ждан вручив їм символічні ключ до знань та студентський квиток і привітав із приєднанням до 5-тисячного колективу студентської спільноти.

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов побажав майбутнім лікарям жаги до знань.

«Українська медична стоматологічна академія – один із кращих вишів Полтавщини та України. Маючи майже 100-літню історію, він водночас і дуже сучасний. Тут чудова матеріально-технічна база і професійний викладацький склад, – сказав Олег Синєгубов. – Хочу вам побажати голоду до знань. Адже сьогодні мало отримати диплом про вищу освіту. Вам кожного дня знадобиться вчитися і доводити свою професійність, фаховість. Ніколи не зупиняйтеся на досягнутому».

Директор департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак повідомив, що в період реформи медичної галузі України зростає попит на молоді кадри.

«Академія має гарну базу практичного надання медичної допомоги – Полтавську обласну клінічну лікарню імені Миколи Скліфосовського.  Саме тут відбувається підготовка та перепідготовка фахівців, саме тут впроваджуються новітні технології, – говорить Віктор Лисак. – Нещодавно в Полтаві відкрився новий кардіологічний центр, якому потрібні молоді фахівці. Сучасна вірусологічна лабораторія теж готова прийняти випускників вишів. А обласна стоматологічна поліклініка працює і для того, щоб нашим студентам було де практикуватися».

Першокурсники у присутності викладачів академії, почесних гостей і друзів склали клятву Гіппократа. Вони вже у білих халатах і набули офіційного статусу студентів академії.

Нині в виші навчається більше 5 тисяч осіб, із них – 1300 іноземців. Випускники Української медичної стоматологічної академії працюють за фахом в усьому світі.