• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Відсьогодні на Полтавщині розпочинається осіння кампанія з імунізації диких тварин проти сказу за допомогою літаків

Сказ – одна з найнебезпечніших в світі вірусна хвороба, як для тварин так і для людей. Основним джерелом вірусу сказу є дикі м’ясоїдні тварини в особі лисиці червоної, єнотовидної собаки, борсука, вовка та інші.

Сьогодні проводитимуть профілактичні заходи над Гадяцьким, Глобинським, Лохвицьким, Семенівський та Хорольським районами.

Складна епізоотична ситуація щодо сказу в Україні вимагає радикальних заходів, серед яких одне з основних місць займає пероральна імунізація диких м’ясоїдних, що спрямована на запобігання поширення сказу серед диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника цієї хвороби. Завдяки їй у багатьох країнах Європи в кінці минулого століття вдалося повністю позбутися цього захворювання.

На території Полтавської області кампанія розпочинається з 15 вересня 2020 року, де розповсюдження вакцини буде проведено шляхом розподілу принад за участю чотирьох літаків АН-2 зі злітно-посадкової смуги с. Пироги Глобинського району.

Для ефективного розповсюдження вакцини основним принципом є  охоплення всієї території області, окрім населених пунктів, боліт, водоймищ, авто - та залізничних шляхів та місць проведення польових робіт.

Проведення антирабічної кампанії заплановане над лісовими та польовими угіддями, на території загальною площею 20,7 тисяч км 2, де буде розповсюджено понад 518 тисяч принад з вакциною «Орісвак» виробництва ТОВ «Укрветпромпостач» м. Бровари.

Через місяць після закінчення даного заходу користувачами мисливських угідь буде проведений відстріл лисиці червоної з метою проведення лабораторного контролю за ефективністю здійснення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин в Полтавській області.

Задля збереження сталого епізоотичного благополуччя фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області постійно проводиться вакцинація диких, сільськогосподарських та домашніх тварин проти сказу. Систематичне проведення пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин знизить, а в подальшому дасть можливість забезпечити звільнення території України від сказу.

Шановні полтавці та жителі області, будь – яку інформацію та фахову консультацію з вищезазначеної тематики, можна отримати за телефоном громадської приймальні Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області (0532) 60-66-47 та/або в міських, міськрайонних та районних управліннях Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk