Previous Next

Катерина Рижеченко відвідала Великі Сорочинці

Надрукувати

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко з робочою поїздкою відвідала Миргородський район, зокрема побувала в селі Великі Сорочинці.

Відвідала територію Сорочинського ярмарку та садибу зеленого туризму. Поспілкувалася з головним режисером ТОВ «Сорочинський ярмарок» Олександром Князем. Обговорили подальшу співпрацю та реалізацію спільних проєктів.

«Це привабливе для туристів місце включили до Стратегії регіонального розвитку Полтавської області на 2021-2027 роки. Полтавщину знають й асоціюють із Сорочинським ярмарком. Наше завдання – привабити в регіон якомога більше туристів. Ми обговорили подальшу співпрацю. Можливо, разом втілюватимемо спільні проєкти. Сорочинський ярмарок –невід’ємна частина культурного надбання не лише регіону, а й всієї країни», – сказала Катерина Рижеченко.

Олександр Князь зазначив, що головне – відродити ярмаркові традиції.

 «Наше першочергове завдання, щоб Сорочинський ярмарок, як твір Гоголя, ожив повністю. Найважливіше – відродити традиції, що були знищені радянською владою в кінці 20-х років ХХ століття. Також будемо ініціювати нові мистецькі проєкти. Так, продовжуватимемо проводити Всеукраїнський пленер художників. Він дав змогу створити велику колекцію картин.  У планах зробити спільний проєкт із кобзарями. Говорили з ними і є позитивні рішення», – сказав Олександр Князь.

Планують на день народження Миколи Гоголя з колекції пленерських картин зробити виставку в обласному центрі.