На Полтавщині захворюваність на COVID-19 вже досягла критичної межі

Надрукувати

Усього зареєстровано більше тисячі випадків захворювання. За останню добу 10 вересня зареєстровано 55 випадків, у тому числі у м. Полтаві – 22, м. Кременчуці – 10, м. Лубни – 5. Померли 26 людей, серед них і діти, і молоді люди!

І це лише лабораторно підтверджені випадки COVID-19. Також особи з ознаками гострої респіраторної інфекції, які своєчасно не звертаються до лікаря і не самоізолюються, насправді можуть мати легкий перебіг коронавірусної хвороби і бути джерелом її поширення серед колективу на роботі, у сім'ї, в інших місцях скупчення людей.

Спеціалізовані лікарні поступово заповнюються тяжкими хворими, які потребують стаціонарної допомоги і навіть штучної вентиляції легенів.

У той же час ми спостерігаємо, що більшість громадян ігнорують вимоги   карантину і не виконують елементарні заходи профілактики цього захворювання.

У місцях скупчення людей (ринки, зупинки транспорту, торгівельно-розважальні центри та заклади торгівлі тощо) не дотримується  соціальне дистанціювання у 1,5 м, не всі громадяни одягають захисні маски, не витримується у приміщеннях норма площі 5 м2 на 1 відвідувача.

Не виконуються елементарні заходи безпеки у колективах підприємств та установ, у транспорті (особливо приватному), у гуртожитках, у сім'ях.

Дехто поширює інформацію, що цього захворювання взагалі не існує, і що COVID-19 придумали, щоб створити всім зайві проблеми, а комусь збільшити капітал. І це в усьому світі!? Ви особисто вірите в це?

Чи може така філософія є самозаспокоєнням?

А самозаспокоєння та безвідповідальна поведінка, халатність, байдужість громадян призводить до ігнорування самих простих правил карантину, сприяє ще більшому поширенню коронавірусної інфекції і ще більшому поглибленню економічної нестабільності в області та державі.

Вже всі втомилися від пандемії та карантину по COVID-19.

Але чи потрібна нам "червона зона" карантину без роботи та нормального навчання наших дітей?

Щоб цього не сталося необхідно виконувати елементарні заходи захисту:

Звертаємось до всіх!

Будьте відповідальними, дотримуйтесь вимог "зеленої зони" адаптивного карантину!

Ваша безпека та здоров'я у ваших руках!

 КП "Полтавський обласний центр

громадського здоров'я Полтавської обласної ради"