Previous Next

Депутатська комісія підтримала звільнення директора Комунального закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей»

Надрукувати

Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань молодіжної політики, спорту та туризму. Участь у заході взяла заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко.

До проєкту порядку денного засідання внесли питання про звільнення директора Комунального закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Полтавської обласної ради Валентина Гавриленка.

«Ми постійно стикалися з супротивом з боку закладу. У квітні було створено комісію щодо утримання та виховання дітей у цьому центрі. Виявили багато порушень з боку  посадових осіб, які працюють у закладі. Перевірка показала повну відсутність контролю з боку керівника центру за виконанням посадових обов’язків працівників.  Ми діяли спільно з депутатами та профільними фахівцями. За результатами перевірки було складено акт. Також було направлено подання до обласної ради щодо звільнення керівника за статтею. Сьогодні повторно подали друге подання на звільнення за статтею порушення умов контракту за результатами перевірки. Просимо підтримати», – повідомила начальник служби у справах дітей Ірина Фоменко.

Нагадаємо, перевірку проводили з 19 по 21 серпня й вона стосувалася утримання та виховання дітей у центрі. Зокрема, обставин, що призвели до загрози життю та здоров’ю потерпілого вихованця Богдана Савченка.

Депутати одноголосно підтримали звільнення директора Комунального закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Полтавської обласної ради Валентина Гавриленка.

Також у планах перенести заклад із Полтави до гадяцького дитячого будинку.