Previous Next

«Полтавщина – абсолютний лідер у нафтовидобувній галузі», – Олег Синєгубов

Надрукувати

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» розпочав роботу VI Міжнародний галузевий форум «Видобуток. Інтенсифікація. Капітальний ремонт свердловин». Він працюватиме два дні – 9 і 10 вересня – й збере фахівців нафтогазовидобувної галузі.

Участь у відкритті заходу взяв голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Невідомий об'єкт«Полтавщина – унікальна земля. Вона аграрна, промислова, культурна і туристична. Нещодавно було презентовано Стратегію розвитку Полтавщини до 2027 року. Велика частина промисловості області – нафтогазовидобувна галузь. Це перспективний напрямок. Полтавщина – абсолютний лідер у нафтовидобувній галузі. Якщо говоримо про газовидобуток, то 60 відсотків усіх вуглеводнів видобуваються на Полтавщині. Якщо йдеться про енергетичну незалежність й інвестиційні перспективи, то 85 відсотків від загальноукраїнських покладів газу, за прогнозами спеціалістів, можуть знаходитися саме в нашому регіоні. Завдання влади – створити рівні умови для бізнесу, стати для нього партнером, щоб сприяти залученню додаткових інвестицій, – зазначив Олег Синєгубов. – Дякую, що в умовах пандемії не знизили темпи видобутку, зберегли робочі місця й активно долучилися до забезпечення лікарень засобами індивідуального захисту, медобладнанням».

Очільник області привітав представників галузі з прийдешнім професійним святом – Днем працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості.

«Це важлива і важка професія. Вона не вибачає помилок. Потребує неабияких знань, навичок і умінь, від яких залежить ефективність роботи й забезпечення енергетичної незалежності країни», – сказав Олег Синєгубов.

Він назвав сферу інвестиційним магнітом. І додав, що її необхідно розвивати. «Від розвитку галузі залежить успіх всієї Полтавщини, адже це донор для будівництва шкіл, дитячих садочків, лікарень, доріг», – додав Олег Синєгубов.

Розповів, що на Полтавщині за 2019 рік до місцевих бюджетів різних рівнів надійшло понад 750 мільйонів гривень рентної плати за користування надрами.

В області видобувають понад 40% українського газу (ІІ місце в Україні), майже 60% газового конденсату (І місце) та 10% сирої нафти (ІІІ місце). Щороку ці показники Полтавщина збільшує.