ДСНС закликає громадян дотримуватися правил безпеки в екосистемах під час пожежонебезпечного періоду

Надрукувати

За прогнозами Укргідрометцентру, в Україні утримується тепла та посушлива погода, а на більшій території країни, зокрема у південній частині, східних, центральних областях, і досі оголошено найвищий рівень пожежної небезпеки.

Невідомий об'єктТож рятувальники вкотре намагаються донести людям важливу інформацію: «пожежна небезпека» — це не лише загрозливе визначення якогось явища, а й сотні випалених вогнем гектарів української землі: лісів, степів тощо.

Неконтрольована, миттєво поширена поривчастим вітром пожежа, за лічені години перекидається на населені пункти, знищує будинки громадян, завдаючи численних збитків і людям, і державі в цілому.

Так, цього тижня вогнеборці ліквідовували масштабні лісові пожежі у Харківській та Луганській областях. Було задіяно пожежну авіацію, витрачено колосальні людські й матеріальні ресурси.

Тож, зважаючи на те, що пожежонебезпечний період перебуває в активній фазі, Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до громадян із проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

Пам'ятайте! Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

Шановні громадяни! Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків. 

Державна служба України з надзвичайних ситуацій