Previous Next

На Полтавщині відремонтували 7 кілометрів місцевої дороги Шили – Надержинщина – Полтава

Надрукувати

Ремонт 7 кілометрів автодороги Шили – Надержинщина – Полтава повністю завершився, як було заплановано цього року.

Це частина маршруту від обласного центру до селища Котельви, що має інтенсивність руху понад три тисячі автомобілів на добу. Стан робіт на відрізку автотраси в Полтавському районі оглянув голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Невідомий об'єкт«Цього року на Полтавщині плануємо побудувати та відремонтувати безпрецедентну кількість доріг – понад 330 км, із яких 235 км доріг державного значення, а понад 100 км – місцевого. Це щонайменше вдвічі більше, ніж минулого чи позаминулого років. Половину кілометражу ми вже відремонтували», – сказав Олег Синєгубов.

На відремонтованій ділянці автошляху уклали асфальтобетонне покриття. Укріпили узбіччя та нанесли розмітку.

«80 % доріг Полтавщини знаходяться в аварійному стані й потребують ремонту. І ця дорога – не виняток. Ми почали відновлювати напрямок від Полтави до Котельви, в межах цьогорічного фінансування завершили заплановані роботи за 2 місяці. На цьому важливому напрямку найближчим часом розпочинаємо капітальний ремонт дороги Н-12 Мала Рублівка – Рунівщина від межі Котелевського і Полтавського районів до селища Козлівщина. В цілому маємо амбітний план відремонтувати всю дорогу до Котельви за 1-2 роки», – зазначив директор ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексій Басан.

«Ця ділянка важлива для Полтавського району. Вона потребувала ремонту. Її стан був вкрай незадовільним. Частину автошляху вже відновлено. Відтепер водії матимуть змогу їздити якісною дорогою», – сказав голова Полтавської райдержадміністрації Дмитро Романов.

Загальна довжина автодороги Шили – Надержинщина – Полтава становить 11,4 км. Ремонт цієї дороги Агентство місцевих доріг продовжить і наступного року.