Previous Next

Катерина Рижеченко ознайомилася з роботою ісламського культурного центру в Полтаві

Надрукувати

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко  ознайомилася з роботою Полтавського ісламського культурного центру, який  створений при мечеті. Центр існує 20 років у Полтаві. В ньому всі охочі можуть ознайомитися з культурою, звичаями, традиціями мусульман.

При мечеті також працює ісламська школа «Медресе». В ній прихожани вивчають питання віри, арабську мову. В центрі проводять заняття з дошкільнятами.

Як розповів  керівник Полтавської мусульманської громади Беслан Бакаєв, на території мечеті проводять заняття й зі студентами.

«Ми уклали угоду з Полтавським національним педагогічним університетом імені В.Г. Короленка. Коли студенти з релігієзнавства вивчають іслам, то приходять сюди. Ми їх знайомимо з культурою, релігією. Адже хто краще за нас може це розповісти», – сказав Беслан Бакаєв.

Катерина Рижеченко обговорила з керівником мусульманської громади  питання подальшої співпраці. Наголосила на тому, що обласна влада підтримує та  підтримуватиме ініціативи громади.

При Полтавській мечеті активно діє ГО «Суфія», яка є жіночою громадською організацією мусульман різних національностей. Створена у 2019 році. У серпні її учасники провели захід до Міжнародного дня корінних народів світу. Ініціатива перемогла на конкурсі проєктів громадських організацій, який проводить Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, та отримала фінансову підтримку з обласного бюджету.

Загалом на Полтавщині діють 13 мусульманських громад.

Духовному Управлінню мусульман України (ДУМУ) підпорядковані 10 релігійних громад.