Previous Next

«Продовжуємо роботу з протидії поширенню коронавірусної інфекції та дотримання визначених санітарно-епідеміологічних обмежень», – Євген Греков

Надрукувати

В облдержадміністрації відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. На порядок денний були винесені питання щодо епідемічної ситуації та дотримання карантину. Крім того, розглянули рішення місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Лохвицького району.

Директор Полтавського обласного лабораторного центру Андрій Хайлов розповів про епідеміологічну ситуацію на Полтавщині.

«Ситуація в регіоні досить напружена. Всього підтверджених випадків – 855. Маємо 22 летальні випадки. Одужала 541 особа. Показник захворюваності на COVID-19 за останні 14 днів на 100 тисяч населення становить 18,1. Область поки що знаходиться в «зеленій зоні» за рівнем епідемічної небезпеки», – сказав Андрій Хайлов.

Заступник голови облдержадміністрації Євген Греков наголосив, що на Полтавщині спостерігається зростання динаміки захворюваності на коронавірусну хворобу.

«Ми маємо ще запас міцності. Спрогнозувати, як розвиватиметься хвороба, не можемо. Цифри можуть змінитися кардинально, якщо не проводити роботу з протидії поширенню коронавірусної інфекції та дотримання визначених санітарно-епідеміологічних обмежень. За показниками ми потрапляємо в «зелену зону». Однак відповідальність лежить безпосередньо на кожному з керівників РДА, органів місцевого самоврядування та ОТГ за той результат, який маємо по області. Всім нам хочеться жити в комфортних умовах і не потрапляти в інший рівень небезпеки», – сказав Євген Греков.

Комісія одноголосно підтримала рішення продовжити контроль за дотриманням суб’єктами господарювання та населенням в умовах карантину режиму носіння респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, зокрема й виготовлених самостійно, й дотриманням соціальної дистанції.