Previous Next

У краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського презентували план розвитку туризму на Полтавщині

Надрукувати

Президент Володимир Зеленський та голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов відвідали Полтавський краєзнавчий музей імені Василя Кричевського в Полтаві, один із туристичних магнітів області.

Заступник голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко презентувала Главі держави туристичні магніти Полтавщини і план розвитку галузі на наступні роки.

Вона представила п’ятірку туристичних магнітів області: Полтавський краєзнавчий музей імені Василя Кричевського, Музей-заповідник «Поле Полтавської битви», Національний музей-заповідник імені М.В. Гоголя, Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному та курорт «Миргород».

«Головна мета визначення таких магнітів – зруйнувати стереотип, що Полтавщина – це лише аграрний і промисловий край. Ми маємо туристичні локації та маршрути на будь-який смак: фестивальні, паломницькі, оздоровчі, гастрономічні та промислові», – зазначила Катерина Рижеченко.

Для цих туристичних магнітів Полтавська ОДА розробила маршрути на 1, 2, 3 або навіть 5 днів. Це дасть змогу монетизувати туристичний продукт і стане перспективним для розвитку інфраструктури й територій загалом.

«Наш пріоритет – поєднання класики та сучасності, створюючи унікальний продукт – туристичні маршрути, що несуть різнопрофільний характер», – розповіла заступник голови ОДА.

Не менш важливим для розвитку Катерина Рижеченко назвала гастрономічний туризм у зелених садибах, де можна скуштувати знатну полтавську галушку, котелевський пряник, качану кашу з Опішні та кременчуцькі вергуни.

«Такий вид туризму популярний серед мешканців великих міст, які хочуть відчути єднання з природою та життям у сільській місцевості. Наразі таких садиб близько 60. Вони стали основними амбасадорами розвитку внутрішнього туризму на Полтавщині. Саме тому Полтавська ОДА ініціює створення фонду з підтримки сільських зелених садиб Полтавщини, стратегічною метою такого проєкту є збільшення кількості автентичних садиб області до 200 одиниць до 2022 року», – зазначила Катерина Рижеченко.

«Без перебільшення Полтавська область – це серце України. У Полтаві на сторінках «Енеїди» Котляревського народилась автентична українська мова, пагорбами Іванової гори надихався Шевченко, в Диканьці проходили знамениті гоголівські вечори на хуторі. Унікальне опішнянське гончарство і решетилівські техніки вишивки «білим по білому» прославляють наш край далеко за кордонами України, і ми працюємо над занесенням таких технік до славнозвісного переліку ЮНЕСКО», – розповів голова Полтавської державної адміністрації Олег Синєгубов.

Президенту в краєзнавчому музеї показали скіфське золото та провели екскурсію фондами.