Previous Next

Володимир Зеленський і Олег Синєгубов презентували Стратегію розвитку Полтавщини до 2027 року

Надрукувати

У вівторок, 1 вересня, Президент України Володимир Зеленський і голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов представили Стратегію розвитку Полтавської області на період 2021-2027 рр.

Глава держави наголосив, що Полтавська область має всі можливості для розвитку і може стати центром успіху.

«Кожна область України має потужний потенціал і може стати заможною, головне – чітко знати, як реалізувати ці переваги, – зазначив Володимир Зеленський. – Полтавщина має все, щоб стати центром успіху. Молодь із Полтавської області не повинна їхати у сусідні Харків чи Київ, а може успішно реалізовувати свої таланти тут, будувати крутий регіон. В області є всі передумови для успіху – розвинене сільське господарство, металургія, харчова промисловість. І головне, є те, що може стати візитівкою регіону – культурний та туристичний потенціал. Кому ж нецікаво подорожувати місцями, де народилися Гоголь, Котляревський, Сковорода? Чи візьміть такі знакові для України місця – Миргород, Великі Сорочинці чи Поле Полтавської битви. Усі вони можуть стати туристичними магнітами».

Очільник області Олег Синєгубов зазначав, що Стратегія розвитку – це основний документ для області, який визначає чіткі цілі, завдання, і шляхи вирішення проблем і дає людям повне розуміння майбутнього – як і куди рухається регіон.

Серед основних моментів Стратегії голова Полтавської ОДА акцентував на інноваційному та науковому розвитку регіону, покращенню бізнес-інфраструктури, інвестиційної привабливості, розбудові креативних індустрій, культури та туризму. Також Олег Синєгубов зосередився на розвитку  якісної та доступної медицини і створенні комфортної інфраструктури для всіх жителів Полтавщини. Серед пріоритетних напрямків зокрема було визначено соціальний захист та безпечні умови життя.

«В топ-5 перспективних проєктів ми внесли полтавський аеропорт, про значення регулярного авіасполучення говорити не доводиться. В нас вже є домовленості з Кабміном про виділення 400 млн грн,  – прокоментував презентацію Олег Синєгубов. – Також серед найближчих планів – зведення Палацу спорту для ігрових видів спорту і закінчення Спортивно-видовищного комплексу – єдиного в Україні спорткомплексу з басейнами на 25 і 50 метрів в одній будівлі. Це довгобуд, який зводять понад 10 років, наразі ми маємо порозуміння з Міністерством молоді та спорту, наступного року держава виділить нам кошти на завершення будівництва. Зведення цих об'єктів надасть потужний поштовх  для розвитку спорту в регіоні».

Не менш важливими для області, за словами голови ОДА Олега Синєгубова,   є будівництво сміттєпереробного заводу та доріг.

«Траса Н-31 Дніпро-Решетилівка – наша гордість, без перебільшення. Це перша бетонна дорога в Україні за останнє десятиріччя. Я впевнений, що більшу частину робіт закінчать вже цього року, – зауважив Олег Синєгубов. – Не менш амбітний проєкт – друга черга об’їзної дороги навколо Полтави, яка повністю розвантажить обласний центр від транспорту, що прямує в бік Харкова. Нині триває розроблення технічної документації».

Також очільник акцентував увагу на медичній галузі. Зазначив, що в межах президентської програми збудують 8 приймальних відділень. Одне з перших вже відкрите в обласній клінічній лікарні. Воно  оснащене необхідним устаткуванням та обладнанням. Надважливо, за словами очільника області, в умовах децентралізації надавати якісні медичні послуги на селі.

«Коли наша команда прийшла на Полтавщину, то всі амбулаторії були недобудовані. Будівництво було призупинено. Нам вдалося реанімувати цей процес. Нині завершено будівництво 8 амбулаторій, їх передано до органів місцевого самоврядування, щоб вони були введенні в експлуатацію, і подальшого експлуатування.  Решту добудують до кінця року», – сказав Олег Синєгубов.