Два протоколи про адміністративне правопорушення та два приписи щодо усунення порушень вимог санітарного законодавства – такі результати рейдів у Миргородському районі

Надрукувати

Спеціалісти Миргородського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області продовжують здійснювати позапланові заходи державного нагляду (контролю) щодо дотримання постанов Головного державного санітарного лікаря України пов’язані з поширенням коронавірусної хвороби.

Так, спеціалісти Миргородського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області на виконання Доручення Прем’єр-міністра України, зазначеного в протоколі позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій №10 від 13.06.2020 року під головуванням Прем’єр-міністра України щодо здійснення протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджених головним державним санітарним лікарем України, 29 серпня 2020 року провели дві позапланові перевірки та  становили наступне:

  1. Під час обстеження закладу роздрібної торгівлі ФОП Савченко Алла Миколаївна, що розташований на розі вулиць Свідницького та Слави м.Миргород зафіксували:

–  Температурний скринінг працівникам перед початком робочої зміни не проводиться. Останній запис в журналі про проведення температурного скринінгу 12.07.2020 р., відсутній термометр;

–  При вході в продуктовий магазин відсутні інформаційні матеріали по профілактиці коронавірусної хвороби (COVID-19);

–  Під час перевірки працівники та відвідувачі були у масках, але з покритим тільки ротом, ніс відкритий;

–  На момент перевірки відсутні підтверджуючі документи про проведення волого прибирання в приміщеннях магазину, поверхонь з використанням миючих та дезінфікуючих засобів.

  1. У магазині ТОВ «Торгівельної компанії «Економ плюс», який розташований за адресою вул. Свідницького, 1 м. Миргород, Полтавської області, встановлено наступні порушення:

– При входів у магазин відсутні інформаційні матеріали по профілактиці коронавірусної хвороби (COVID-19) а саме: повідомлення (утримуватися від відвідування) при наявних ознаках респіраторних захворювань;

– Відсутня табличка «Продезінфіковано» у місцях розташування візків та корзинок для покупців.

Це є порушенням п.1, п.2 абз. 1, п.2 абз. 2, абз.2 п.4, п.6, п.8 абз.3 Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при торгівлі продовольчими (окрім ринків) та непродовольчими товарами на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) затверджені Постановою Головного державного санітарного лікаря України  від 09.05.2020 р. № 17 та пп.1 п. 10 Постанови КМУ від 22.07.2020 р. №641.

За результатами заходів складено два протоколи про адміністративне правопорушення №32 та № 33 від 29.08.2020 року та вручено два приписи щодо усунення порушень вимог санітарного законодавства.

Роботи тривають! Фахівці Служби виходитимуть з перевірками закладів області повторно, тому розслаблятися зарано – чим ретельніше ми будемо дотримуватися протиепідемічних заходів, тим швидше подолаємо  коронавірусну хворобу і вийдемо з карантину. Всім добра!

 Головне управління держпродспоживслужби в Полтавській області