Previous Next

На Полтавщині добудували ще одну сільську амбулаторію

Надрукувати

 

У селищі Скороходове Чутівського району добудували нову амбулаторію загальної практики сімейної медицини та передали її на баланс місцевої громади.

Як зазначив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, амбулаторія в Скороходовому дасть змогу поліпшити рівень надання місцевому населенню медичних послуг, їх якість та швидкість. Очільник області передав декларацію про готовність об'єкта.

«Амбулаторію передали на баланс громади. Тепер їхнє завдання – взяти на себе відповідальність за будівлю. І щоб вже найближчим часом ця амбулаторія приймала відвідувачів. Реформа децентралізації передбачає, що послуги мають бути максимально наближені до людей, і медичні, зокрема»,  – зазначив Олег Синєгубов.

Амбулаторія забезпечена сучасними меблями, офісною технікою, медичним обладнанням і відеоспостереженням. Закуплені кушетки, крісла, стільці для очікування, сучасні комп’ютери, монітори, принтери.

«Будівля оснащена найсучаснішими методами первинної діагностики. Амбулаторія обслуговуватиме щонайменше 5 тисяч людей, які будуть отримувати якісну допомогу», – сказала головний лікар Комунального некомерційного підприємства «Чутівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Інна Сидоренко.   

Заклад  може приймати до сотні пацієнтів на добу. Є кабінети для лікарів, старшої сестри, оглядові, маніпуляційні, приміщення для зберігання інвентарю, медичних карток, серверна. Це вже сьома амбулаторія із 29 на Полтавщині, які добудують та передадуть на баланс місцевим громадам.