Previous Next

Полтавська область готова до роботи шкіл в умовах загальнонаціонального карантину

Надрукувати

Перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін розповів на брифінгу про готовність шкіл до роботи в умовах карантину.

«Усі ви знаєте про поділ України на зони адаптивного карантину. І якщо Полтавська область буде й надалі в зеленій зоні, то 1 вересня діти обов’язково  підуть до школи, – розповів Дмитро Лунін. – Усі рекомендації головного санітарного лікаря України щодо організації навчального процесу в умовах пандемії коронавірусу будуть враховані освітянами».

Це і масковий режим для вчителів, вимір температури, складання маршрутів та графіків для пересування учнів. Температуру дітям вимірювати не будуть – педагоги перед уроками опитуватимуть учнів щодо самопочуття. Розклад теж зазнає змін – заняття в різних класах починатимуться у різний час. Забезпечення закладів освіти засобами індивідуального захисту, дезінфікуючими засобами здійснюється за кошти місцевих бюджетів, залучається спонсорська та благодійна допомога.

Цього року в Полтавській області відкриється 598 шкіл. Діють 67 опорних шкіл із 59 філіями. До 1 вересня 2020 року очікується створення ще 6. Прогнозована кількість учнів на 1 вересня 2020 року становить 134,3 тисяч осіб.

Із метою організації освітнього процесу в умовах загальнонаціонального карантину в області вжито належних заходів щодо впровадження дистанційного навчання та навчання з використанням технологій.

«У разі віднесення якогось району чи населеного пункту до «червоної зони» через збільшення випадків коронавірусу, школи там не працюватимуть, – пояснив Дмитро Лунін. – Полтавська область готова до дистанційного навчання. Особливо в містах. А от у сільській місцевості не скрізь є гарна техніка та швидкісний інтернет. І не всі учні мають планшети чи комп’ютери. Але ж статистика свідчить, що і хвороба у сільській місцевості поширюється не так швидко, як у місті. На Полтавщині є такі населені пункти, де нема жодного хворого на коронавірус. Тому й школи там не закриватимуться».

Перший заступник голови Полтавської ОДА додав, що за рахунок коштів обласного бюджету по програмі «Опікуємось освітою» передбачене придбання ноутбуків (99 штук) для опорних закладів загальної середньої освіти та профільних ліцеїв області (очікувана вартість 1 881,00 тис.грн.). Вони будуть використовуватися й у разі дистанційного навчання.

А в Полтавському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти імені М.В. Остроградського створено Центр підтримки дистанційної освіти і цифрової грамотності для забезпечення організаційно-методичної підтримки шкіл Полтавської області, проведення обласних освітніх заходів, надання адресної методичної допомоги педагогам.