154 родини загиблих військовослужбовців із Полтавщини отримають грошову допомогу

Надрукувати

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про надання адресної допомоги до пенсій членам родин військовослужбовців, зокрема добровольців, які загинули під час участі в АТО/ООС.

Оскільки існувала різниця у розмірі виплат рідним військовослужбовців, які загинули у 2014-2015 роках, і рідним тих героїв, які полягли пізніше. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що пенсійне забезпечення родин полеглих учасників АТО/ООС було несправедливим. Існувала різниця у розмірі виплат рідним військовослужбовців, які загинули у 2014-2015 роках, і рідним тих героїв, які полягли пізніше.

«Підтримувати родини військовослужбовців, які загинули за наше мирне небо, – це обов’язок кожної влади. Тому радий повідомити, що Уряд підтримав ініціативу Президента України. Це важливо і для Полтавщини, адже це стосувалося 154 родин загиблих учасників АТО/ООС», – повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Для встановлення однакових підходів незалежно від року загибелі годувальника та ліквідації зазначеної різниці серед членів сімей загиблих військовослужбовців під час їхньої участі в АТО/ООС рішенням Уряду з 1 серпня встановлюється адресна допомога до пенсійної виплати, щоб отримувана пенсійна виплата на одного утриманця становила:

Постанова поширюватиметься на 9 тисяч членів сімей загиблих (померлих) військовослужбовців під час їх участі в АТО/ООС.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області вже почало робити перерахунок пенсій за матеріалами пенсійних справ. Кошти сім’ї отримають наступного місяця за серпень і вересень.