Previous Next

Миргород очолив рейтинг інституційної спроможності та сталого розвитку малих і середніх громад України

Надрукувати

Фонд «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу» сформував черговий рейтинг інституційної спроможності та сталого розвитку малих і середніх громад України. У ньому визначено 200 найкращих громад України станом на 1 липня 2020 року.

Невідомий об'єктПерше місце у рейтингу посів Миргород. 13-ту сходинку – Пирятинська ОТГ. 26-ю стала Білоцерківська ОТГ, а Горішньоплавнівська ОТГ – 31-ю. Ці громади увійшли до переліку кращих 50. Крім них, до рейтингу потрапили Засульська і Глобинська ОТГ, Лубни, Сенчанська, Опішнянська, Мачухівська, Пришибська, Омельницька, Коломацька, Новосанжарська і Сергіївська ОТГ.

«Децентралізація – це не просто «податки на місцях». Це якісні дороги, нові школи та дитсадки, вища заробітна плата для жителів об’єднаних територіальних громад. І Полтавська область доводить, що адміністративна реформа – дієва, – зазначив голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов. – Переконаний, що завдяки спільним зусиллям державних інституцій та органів місцевого самоврядування, будь-яка ОТГ в області – нинішня чи майбутня – матиме змогу стати потужнішою».

Загалом по Україні оцінили 1540 громад. Рейтинг враховує 40 критеріальних показників і відображає інституційну спроможність, сталий розвиток та інвестиційну привабливість громад у 2020 році. Із критеріями можна ознайомитися за посиланням.

Наступний рейтинг планують опублікувати станом на 1 січня 2021 року.