• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

На онлайн-марафоні презентували «гастрономічні магніти» Полтавщини

На базі Департаменту культури і туризму обласної державної адміністрації відбувся онлайн-марафон «Смачна Полтавщина».

Представники зелених садиб, ресторанів, музею народної гастрономії, майстри кулінарних особливостей регіону презентували  «гастрономічні магніти» й майстер-класи з їх виготовлення. Також до заходу долучилися надавачі туристичних послуг, які в подальшому планують включити ці локації в маршрути.

«У нинішніх умовах проводимо заходи онлайн. Хотілося б вже зустрітися і не лише побачити та почути про різні смаколики, а й скуштувати їх. Всі люблять попоїсти! Полтавщині є чим здивувати. Приємно, що наш регіон багатий на майстрів, які  готують смачну їжу. Хочеться трохи розширити загальну думку про те, що Полтавщина – це тільки галушки. Звичайно, ця страва невід’ємна частина нашої кухні, але маємо більш широкий асортимент наїдків, саме те, чого немає в інших регіонах», – наголосила заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко.    

Під час заходу, зокрема, відкрили маловідомих надавачів послуг із гастрономії широкому туристичному загалові.

Оксана Дорошенко з Більська виготовляє «котелевські пряники». Її вироби вже не раз ставали переможцями різних всеукраїнських конкурсів.

«Про цю майстриню мало відомо саме в туристичних колах. Учасники нашої школи побачили ці шедеври, і, сподіваюся, захочуть поїхати   та на власні очі побачити пряники і їх скуштувати. Також у форматі цього заходу вперше відкрили винороба, який презентує бренд «Вина від дяді Толі». Всю сировину він закуповує на заході Україні. А вже сам продукт виготовляє за полтавськими технологіями. Він не тільки пропонує скуштувати вина, а й розповісти про технологію їх виготовлення», – розповіла начальник відділу туризму і розвитку музейної справи Департаменту культури і туризму облдержадміністрації Лілія Федорченко.

  Також свою продукцію презентували й представники вже сформованих гастрономічних брендів. Наприклад, у туркомплексі «Турист» створено інтерактивний музей народної гастрономії. Там пропонують дегустацію страв з «Енеїди» Івана Котляревського.

«Готуємо юшку, качану кашу. Проводимо майстер-класи з приготування галушок і вареників. У нашому музеї є різні інтерактивні заходи. Маємо багато старовинного одягу. Все це можуть приміряти наші гості. Також ми проводимо вечорниці. В залі можуть розміститися до 20 людей. Наш музей внесено до туристичного маршруту «Шляхами полтавської галушки», – розповіла ініціаторка створення музею Лариса Оніщук.

Після онлайн-марафону всі відеоматеріали будуть локалізовані та створять окремий медійний продукт, що буде надісланий усім туристичним організаціям для подальшої реклами такої продукції.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk