Previous Next

Полтавщина готується до відзначення Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України

Надрукувати

23 та 24 серпня Україна відзначає найголовніші державні свята. Про те, якими будуть святкування на Полтавщині, говорили на нараді з питань підготовки та проведення в області заходів із нагоди Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України в заступника голови облдержадміністрації Катерини Рижеченко.

Святкуватимуть державні свята в усій області. Органи виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, заклади освіти і культури повинні забезпечити встановлення Державних Прапорів України, святкове оформлення населених пунктів. Також відбудуться церемонії урочистого підняття Державного Прапора України в обласному та районних центрах, інших населених пунктах області, а також тематичні заходи. У Полтаві прапор піднімуть біля пам’ятника Тарасові Шевченку.

У День Незалежності України відбудеться урочисте покладання квітів до  пам’ятника Тарасу Шевченку та до пам’ятного знака «Загиблим українським козакам».

Докладніше про заплановані заходи поінформувала директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Вікторія Пилипенко. Вона зазначила, що буде організована документальна виставка до 29-ї річниці незалежності України та оновлено тематичні експозиції в музейних закладах області. Крім того, відбудуться тематичні спортивні заходи.

Релігійні організації у храмах відслужать молебні за Україну та український народ.

На нараді обговорили й проведення Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. У всіх населених пунктах області мають упорядкувати прилеглі території біля пам’ятників, стел, меморіалів, обелісків, пам’ятних знаків, місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у ХХ столітті, загиблих учасників Революції гідності, учасників антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил у Донецькій і Луганській областях.

.