Previous Next

У Полтаві 85 курсантів склали військову присягу

Надрукувати

Курсанти військової кафедри Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» склали військову присягу на вірність українському народу. Після атестації і наказу Міноборони їм присвоять звання молодшого лейтенанта запасу.

Майбутні офіцери два роки освоювали спеціальності та застосовували знання не тільки теоретично, але й практично. Цього року військову присягу склали 85 курсантів. Урочистості відбулися на базі 179-го об’єднаного навчально-тренувального центру військ зв’язку Збройних сил України.

«Сьогодні знаковий для кожного з вас день. Ви складаєте присягу. Майже 20 років тому я теж стояв на плацу. Всі ми хвилювалися, хоч і не показували цього. Так само, як і ви нині. Повірте, я дуже добре знаю, що ви відчуваєте. Присяга на вірність – це не обіцянка.  Це – слово честі кожного з вас. Завжди пам’ятайте про це. На сході країни триває війна. Ви прийшли на навчання на цю кафедру, розуміючи це. Ваш вчинок гідний поваги. Впевнений, що у разі необхідності ви з честю виконаєте свій військовий обов’язок і завжди будете готові захистити свободу і незалежність нашої держави», – зазначив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

 На кафедрі військової підготовки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» навчаються 202 студенти. Вони проходять підготовку за трьома військово-обліковими спеціальностями: