У селі Петрівка і Филенкове з третього липня з дотриманням усіх протиепідемічних заходів запрацюють дитячі садочки

Надрукувати

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області продовжують контролювати дотримання вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України №25 від 21.05.2020 року  щодо роботи дитячих садків в умовах карантину.

Так, учора працівниками Чутівського районнного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області перевірили 4 дитячих садочки.

Два дошкільні начальні заклади у смт. Чутово вже відвідує малеча. Тут  ретельно дотримуються протиепідемічних заходів. Ще два – у селі Петрівка та селі Филенкове – запрацюють з понеділка.

У закладах відповідально поставилися до тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України та сумлінно виконують усі пункти постанови № 25.

Нагадаємо, щоб працювали дитячі садки, потрібно дотримуватись таких умов:

На період карантину в садочку забороняють багаторазові рушники, замість них мають бути паперові. Також заборонені м’які іграшки і килимки з довгим ворсом. Усі свята в садочку повинні проходити без глядачів і за участі дітей тільки однієї групи. Педагогічний колектив повинен мати засоби особистого захисту. У садку мають бути окремі контейнери для збору всіх використаних масок, рукавичок, одноразових халатів, паперових рушників. Усе це має бути утилізоване. Працівників садочка, старших за 60 років, рекомендовано не залучати до роботи на час карантину. Вологе прибирання поверхонь потрібно робити кожні дві години, особливо ручки дверей, вимикачі, шафки. Так само раз на 2 години потрібно мити руки.