• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

У селі Петрівка і Филенкове з третього липня з дотриманням усіх протиепідемічних заходів запрацюють дитячі садочки

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області продовжують контролювати дотримання вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України №25 від 21.05.2020 року  щодо роботи дитячих садків в умовах карантину.

Так, учора працівниками Чутівського районнного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області перевірили 4 дитячих садочки.

Два дошкільні начальні заклади у смт. Чутово вже відвідує малеча. Тут  ретельно дотримуються протиепідемічних заходів. Ще два – у селі Петрівка та селі Филенкове – запрацюють з понеділка.

У закладах відповідально поставилися до тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України та сумлінно виконують усі пункти постанови № 25.

Нагадаємо, щоб працювали дитячі садки, потрібно дотримуватись таких умов:

  • Перед початком зміни вимірювати температуру колективу. Якщо в когось температура вища за 37.2, їде додому.
  • Дітей приймати лише на вулиці, на територію садка не допускати інші дорослих, окрім педагогічного колективу.
  • Вихователь вимірює температуру та має зробити первинний візуальний огляд дитини. Якщо в дитини є симптоми ГРВІ: кашель, нежить, почервоніння очей або підвищена температура, її в садочок не допускають.
  • Температуру мають вимірювати безконтактним термометром, який сертифікований і дає похибку не більш ніж 0,01 градуса.
  • Протягом дня дітям мірятимуть температуру кожні 4 години.
  • Коли батьки приводять дитину до садочка, на території подвір’я вони мають бути в масках, а очікування біля садка має бути мінімальним.
  • При цьому в самому садочку не вводять масковий режим — персонал і діти ходять без масок. Вихователі одягають маски, лише коли приймають дітей вранці і віддають їх увечері. На вході повинні стояти антисептичні засоби.

На період карантину в садочку забороняють багаторазові рушники, замість них мають бути паперові. Також заборонені м’які іграшки і килимки з довгим ворсом. Усі свята в садочку повинні проходити без глядачів і за участі дітей тільки однієї групи. Педагогічний колектив повинен мати засоби особистого захисту. У садку мають бути окремі контейнери для збору всіх використаних масок, рукавичок, одноразових халатів, паперових рушників. Усе це має бути утилізоване. Працівників садочка, старших за 60 років, рекомендовано не залучати до роботи на час карантину. Вологе прибирання поверхонь потрібно робити кожні дві години, особливо ручки дверей, вимикачі, шафки. Так само раз на 2 години потрібно мити руки.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk