Previous Next

При облдержадміністрації створили Координаційну раду з питань розвитку курортів та туризму

Надрукувати

Відбулося перше засідання Координаційної ради з питань розвитку курортів та туризму при Полтавській облдержадміністрації.

На зборах затвердили склад ради. До неї увійшли фахівці туристичної галузі, екскурсоводи, туроператори, науковці, освітяни, екологи, дорожники, власники зелених садиб. Обрали голову, заступника та секретаря. Також затвердили положення та обговорили основні пріоритети роботи.

«Тут зібралися всі причетні до галузей туризму та курортів. Давно вже хотіли створити такий дорадчий орган. Туристична галузь одна з тих, що найбільше постраждала від пандемії. Але є в цьому і певні плюси. Ніколи внутрішній туризм не мав такої уваги, ніколи стільки про нього не говорили й мабуть, ніхто стільки не подорожував Україною. Але є й недоліки. Це дороги, послуги, інфраструктура. Можливо, ми не знаємо всіх викликів, з якими ви зіштовхуєтеся, але готові вас почути та допомогти. Тому, сподіваюсь, разом ми розв’язуватимемо проблеми будь-якого рівня», – сказала Катерина Рижеченко.

Учасники ради сформували пріоритети розвитку подальшої роботи ради: основні напрямки розвитку туристичної та курортної діяльності й координація заходів спрямованих на їх реалізацію, створення сприятливих умов для збереження і розвитку туристичних та курортних об’єктів області, роботи суб’єктів туристичної діяльності, формування мережі туристичної інфраструктури та розв’язання проблем, що стримують процес розвитку туризму та курортів.

Також потягом тижня Департамент культури і туризму ОДА члени Координаційної ради можуть вносити відповідні пропозиції щодо роботи. Збиратимуться члени ради раз на місяць, а за потреби вирішити нагальні питання і частіше