Previous Next

Підприємства газового господарства області відзвітували про готовність до опалювального сезону

Надрукувати

У Полтавській облдержадміністрації відбулося засідання обласної координаційної ради з контролю за виконанням заходів із підготовки народного господарства області до роботи в осінньо-зимовий період 2020/21 року. Представники АТ «Полтавагаз», АТ «Лубнигаз», ПрАТ «Кременчукгаз», ПрАТ «Гадячгаз» відзвітували про технічну до опалювального сезону.

«Відповідно до програми на 2020 рік заплановано виконання робіт по відновленню та реконструкції газопроводів на суму 49, 7 млн грн. Роботи проводяться відповідно до запланованого графіка. У районах Полтавщини, де працює АТ «Полтавагаз», діє 11 аварійно-диспетчерських служб, які оснащені спецтехнікою», – розповів голова правління АТ “Полтавагаз” Ростислав Гринчак.

У Кременчуці тривають ремонтні роботи на магістральних теплових мережах. За словами гендиректора ТОВ «Кременчуцька ТЕЦ» Андрія Щербаня, у зв’язку з пандемією коронавірусу працівники розпочали ремонт 15 травня, тож завершити планують до 10-11 жовтня.

Серед найпоширеніших проблем підприємств газового господарства області – заборгованість за розподіл газу теплопостачальних підприємств, населення, борги закладів соціальної сфери та неможливість технічного обслуговування багатоквартирних будинків, які не мають власників чи балансоутримувачів.

Перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін наголосив, що всі ризики треба обговорити до початку опалювального сезону. Також попросив учасників наради скласти перелік підприємств боржників за газ і особливо відзвітуватися по готовності закладів соціальної сфери до зими, щоб не повторилася минулорічна ситуація. Коли школи в кількох районах області не змогли підключити до опалення через заборгованість.

«Щодо невиконання домовленостей закладів соціальної сфери, зокрема, заборгованості, то ці питання необхідно вирішувати ще до початку опалювального сезону, – зазначив начальник управління житлово-комунального господарства Едуард Рева. – Маю інформацію по минулорічним боржникам. Школи Решетилівського району повністю розрахувалися за енергоносії, у Лубенському районі борг освітніх закладів у 3,7 мільйонів гривень обіцяли сплатити цього місяця».