Звітують фахівці Решетилівського і Хорольського районних управлінь Держпродспоживслужби Полтавщини

Надрукувати

Сьогодні фахівці Решетилівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області спільно з представниками органів місцевої влади здійснили 2 комісійні перевірки  щодо дотримання протиепідемічних заходів із запобігання поширення коронавірусу COVID-19  у дошкільних навчальних закладах Решетилівської ОТГ, які віновили свою роботу з 1 червня 2020 року.

У ході перевірок порушень виявлено не було. Працівники садочків на чолі з завідувачами відповідально ставляться до тимчасових вимог, згідно постанови головного державного санітарного лікаря № 25 від 21.05.2020 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби (COVID-19)»  та чітко їх дотримуються.

Розроблений алгоритм дій щоденної роботи ДНЗ під час адаптивного карантину. Заклади забезпечені усім необхідним. Перевірки тривають.

Хорольське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, спільно з працівниками національної поліції, також посилено здійснюють рейдові комісійні перевірки, пов’язані з поширенням коронавірусної хвороби.

Так, 28.07.2020 року комісійно, разом з працівниками поліції, було проведено перевірки дотримання вимог постанов Головного державного санітарного лікаря України  щодо карантинних заходів на 8 об’єктах – магазинах, де торгують  продовольчими і непродовольчими товарами, дитячих навчальних закладах. Під час рейдів  на 2 об’єктах фахівці Служби виявили порушення. Їх усунули  негайно.

Щоденна напружена оперативна робота щодо контролю за дотриманням протиепідемічних та санітарно-гігієнічних вимог в Полтавській області триває, посилено всі заходи щодо недопущення поширення коронавірусної хвороби СОVID-19.