Previous Next

Малий та середній бізнес Полтавщини взяв кредитів на 33 мільйони гривень за програмою «Доступні кредити 5-7-9%»

Надрукувати

28 липня за ініціативи Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залученні інвестицій Полтавської облдержадміністрації та підтримки Офісу розвитку МСП відбувся вебінар на тему: «Державна програма 5-7-9%. Доступні кредити для бізнесу».

Ця програма діє у Україні з лютого. ЇЇ метою є спрощення доступу мікро та малого бізнесу до банківського кредитування та надання малим фірмам підтримки після вимушеного простою. Загалом, за 6 місяців в Україні видано 1446 кредитів на загальну суму 2,4 мільярда гривень.

На Полтавщині подано кредитних запитів на 1 мільярд 223 мільйони гривень. Видано кредитів на 33 мільйони гривень. Програмою можуть скористатись клієнти АТ «Укргазбанку», АТ «Ощадбанку», АТ «Приватбанку», АТ «Укрексімбанку», Банку «ПУМБ».

Основні сфери діяльності позичальників – це сільське господарство, оптова та роздрібна торгівля, будівництво, промисловість (переробка деревини), медицина (надання стоматологічних послуг).

Учасникам вебінару представили презентаційні матеріали щодо внесених змін та особливостей кредитування. Наприкінці онлайн зустрічі слухачі мали змогу задати питання.

У вебінарі взяли участь сільгоспвиробники, представники харчової та легкої промисловості, торгівлі, громадського харчування, соціального підприємництва та послуг у сфері транспорту тощо. Загалом близько 60 осіб.