Previous Next

У Горішніх Плавнях 55 сімей отримали житло у новій багатоповерхівці за різними житловими програмами

Надрукувати

У місті Горішні Плавні ввели в експлуатацію 171-квартирний 10-поверховий цегляний житловий будинок за адресою: проспект Героїв Дніпра, 96. Сертифікати на 55 квартир новоселам урочисто вручили голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний, перший заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Дмитро Лунін і міський голова Горішніх Плавнів Дмитро Биков.

«Це масштабна подія не лише для наддніпрянського міста. Не зважаючи на нинішню економічну ситуацію в країні, будівництво соціально важливих об’єктів не припиняється, – розповів перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитра Луніна. – За півроку в Україні введено в експлуатацію 35 багатоповерхівок за програмами, які адмініструє Держмолодьжитло. На початку липня в Кременчуці здали 9-поверховий будинок, де молоді сім’ї змогли придбати житло за допомогою довгострокових кредитів, а учасники АТО/ООС отримали квартири за рахунок обласного та місцевого бюджетів».

Багатоповерхівку в Горішніх Плавнях 3 роки будувала компанія ТОВ «АКБ-ЛІНК», яка уже зводила житло у Лохвицькому районі, Кобеляках, Кременчуці.

Міський голова Дмитро Биков повідомив, що багатоповерхівку зводили коштом Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву (14 мільйонів гривень), за гроші обласного бюджету (8 мільйонів), міського (5 мільйонів гривень) та приватні інвестиції. Загальна вартість будівництва – 110 мільйонів гривень.

Завдяки такому співфінансуванню 55 сімей змогли отримати квартири на пільгових умовах, повідомив голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний.

Зокрема, 22 квартири придбано через програму пільгового довгострокового кредитування молодих сімей і одиноких молодих громадян за рахунок коштів статутного капіталу Фонду (із частковою компенсацією відсотків за рахунок коштів міського бюджету);

- 16 квартир – кредитування за рахунок коштів обласного і міського бюджетів (з них 5 сімей учасників АТО і 3 багатодітні родини);

- 5 квартир придбано внутрішньо переміщеними особами за державною програмою «Доступне житло»;

- 1 квартира стала власністю мешканки міста за допомогою державної програми кредитування педагогічних і науково-педагогічних працівників.

Ще 11 квартир придбано за міськими житловими програмами (9 квартир – спільне придбання житла фахівцям за формулою «50/50»: міський бюджет і кошти громадян, і 2 квартири – учасникам АТО за принципом «50/25+25»: міський, обласний бюджети і кошти громадян).

Зокрема, ключі отримали представники багатодітних родин Надія Корабльова, Володимир Корольков і Євгеній Семиволос, сім’ї учасників АТО, фахівці бюджетної сфери міста, родина педагога Валерії Федишевої, ВПО – учасники програми «Доступне житло».

Символічно у новий будинок першою пустили кішку. А забудовник провів екскурсію багатоповерхівкою, показавши різновиди квартир. І запевнив, що цей дім поки що найкращий у Горішніх Плавнях. Побудований у сосновому сквері. Квартири в ньому просторі, з великими балконами, автономним опаленням та енергозберігаючі.