Previous Next

«У молоді має бути змога придбати нове житло на пільгових умовах», – Олег Синєгубов

Надрукувати

У межах робочого візиту в Кременчуцький район голова облдержадміністрації Олег Синєгубов відвідав Горішні Плавні. Оглянув новий житловий будинок. Його будували з 2017 по 2020 роки і вже ввели в експлуатацію.Невідомий об'єкт

Це десятиповерхівка, в ній 171 квартира. Завдяки підтримці Кабінету Міністрів та Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, державним та регіональним програмам у ньому 39 квартир загальною проєктною площею 2464 м2 продали за пільговим кредитуванням. Зокрема, 16 квартир – за програмою молодіжного кредитування відповідно до постанови Кабміну, 22 – за програмою молодіжного кредитування за рахунок статутних коштів Держмолодьжитла, 1 – за програмою надання педагогічним та науково-педагогічним працівникам пільгових довготермінових кредитів – 1.

«Молодь до 35 років має можливість одержати кредит на 25-30 років, заплативши перший внесок в розмірі 10 відсотків. За іншою програмою надається пільга під 14 відсотків упродовж перших 5 років. Ми на міському рівні прийняли й затвердили програму щодо відшкодування цих 14 відсотків. Коли людина купує квартиру, то майже за нульовий відсоток отримує житло за рахунок відшкодування пільги за міською програмою, – розповів міський голова Горішніх Плавнів Дмитро Биков. – Будинок сучасний, комфортний, термоізольований, з індивідуальним опаленням, має цікаве планування. Ми задоволені. Інша компанія також будує житло в місті. Вони теж співпрацюють із цим фондом. 20 відсотків квартир планують продати за пільговим кредитуванням. Нині вартість квадратного метра житла для молоді – близько 11 тисяч гривень».

Олег Синєгубов подякував забудовникам за використання програми пільгового довгострокового кредитування, а міській владі – за створення програми.

«Хороша ініціатива. Дуже добре, що місто бере участь у програмах підтримки житла для молоді. Якби таких прикладів було більше. У молоді, молодих родин має бути змога придбати нове житло на пільгових умовах. І держава всіляко цьому сприяє. Добре, що забудовники ідуть назустріч, співпрацюють із Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву й потім громадяни можуть скористатися державними житловими програмами», – зазначив Олег Синєгубов.