Previous Next

«Готові й надалі фінансувати та підтримувати Гадяцьке аграрне училище», – Олег Синєгубов

Надрукувати

У межах робочого візиту в Гадяцький район голова облдержадміністрації Олег Синєгубов перевірив стан реконструкції навчально-лабораторного корпусу державного навчального закладу «Гадяцьке вище професійне аграрне училище». Очільник Полтавщини уже був у закладі наприкінці квітня. У той час робітники працювали над заміною покрівлі, фасадом, облаштовували перехід між корпусами, встановлювали нові вікна та двері.

Невідомий об'єктЗагальна кошторисна вартість реконструкції – більше 41 мільйона гривень.

Корпус, який реконструюють, побудований ще в 1910 році. Ремонтували його востаннє років 40 тому. На проєкт цьогоріч виділили 10 мільйонів гривень з обласного бюджету. Будівельні роботи розпочали цьогоріч на початку березня.

«Ми повністю відремонтували фасад, утеплили будівлю, покрівлю, замінили покрівлю повністю, пожежним захистом обробили всі деревні елементи, збудували перехід між старим і новим корпусом. Замінили повністю вікна та виготовили пожежні сходи, зробили евакуаційні виходи», – розповів директор ТОВ НВП «Інноватив Буд» Олександр Дейнека.

Додав, що нині завершують роботи з демонтажу теплотраси. Потім планують виконати її монтаж, адже після реконструкції навчальний корпус потребуватиме більшу кількість теплоносіїв, тому потрібно замінити труби.

Передбачено будівництво й підйомника для людей з інвалідністю.

«Нині додатково потрібне фінансування в розмірі близько трьох мільйонів гривень, щоб підготувати будівлю для проведення робіт у ній взимку. Потрібно провести тепло й електрику в приміщення, аби робітники могли працювати у січні й лютому, а не чекати необхідного температурного режиму. Ми прагнемо завершити реконструкцію у відведені проєктом терміни й до кінця наступного року повністю її завершити, – зазначив директор ДНЗ «Гадяцьке вище професійне аграрне училище» Олександр Мигаль. – У закладі готуємо робітничі кадри. Дуже важливо, щоб вони були конкурентоспроможними. Для цього вони мають навчатися на сучасній техніці, освоювати новітні технології».

Наступного року в межах проєкту передбачено фінансування реконструкції корпусу в розмірі 31 мільйона гривень.

Олександр Мигаль розповів, що нині в училищі навчаються 550 учнів. Після здачі ще одного корпусу тут зможуть навчати до 1100 осіб.

«Відвідавши заклад, ми переконалися, що керівники училища дотримали слова вчасно завершити передбачені до кінця червня роботи. Бачимо суттєві зрушення. Готові й надалі фінансувати та підтримувати Гадяцьке аграрне училище. Нині шукатимемо додаткові кошти для проведення внутрішніх робіт, – сказав Олег Синєгубов. – Робітничі професії нині необхідні. Відчуваємо їх брак. У нас багато різних об’єктів перебувають на стадії будівництва. Підрядники скаржаться, що не вистачає кваліфікованих робітників. А це робочі місця, податки до бюджетів. Заклад підтримуватимемо. Шукатимемо додатково кошти, щоб забезпечити якісні умови для навчання. Є іноземні компанії, зокрема дорожні, з якими ми співпрацюємо на умовах контрактів зі Світовим банком. Вони готові надавати техніку, щоб діти на ній навчалися. Потім випускники закладу, вже підготовлені фахівці, йтимуть працювати й у ці компанії. Плани й домовленості про співпрацю є, тож будемо із вересня починати їх реалізовувати».