Previous Next

У Горішніх Плавнях закупили необхідне дороговартісне обладнання для нового приймального відділення

Надрукувати

У межах програми «Велике будівництво» в лікарні інтенсивного лікування Горішніх Плавнів приймальне відділення хірургічного корпусу реконструюють у сучасне відділення невідкладних станів. Майже все необхідне обладнання для нього уже закуплене – КТ, УЗД, рентген. Про це повідомив міський голова Горішніх Плавнів Дмитро Биков на зустрічі з першим заступником голови Полтавської ОДА Дмитром Луніним.

Йому показали лікарню, відремонтоване гінекологічне відділення та провели «маршрутом пацієнта» у приймальному відділенні, яке згодом почнуть реконструювати.

«Цього року в Україні відремонтують 210 приймальних відділень, серед них – 8 полтавських, – повідомив Дмитро Лунін. – На відділення невідкладних станів у Горішніх Плавнях передбачено близько 14 мільйонів, 8-10 із яких має надійти з державного бюджету після 15 липня. Головні цілі осучаснення приймальних відділень, зменшити кількість людей, які померли не доїхавши до лікарні. Нові «швидкі» вже закуплені, наступний крок – якісна діагностика й перша медична допомога».

Проєкт оновленого відділення лікарі Горішніх Плавнів підгледіли у Польщі та країнах Прибалтики. Переконують, що спроєктували все за нормами і відповідно до вимог МОЗ.

«Ідея була така, щоб пацієнт направлявся в стаціонар із повним обстеженням. У нас уже є необхідне обладнання – КТ, 2 апарати УЗД, гастрофіброскоп та інше, – розповів міський голова Горішніх Плавнів Дмитро Биков. – Тут же у приймальному відділенні буде операційна та дві палати з апаратами ШВЛ».

Необхідне обладнання уже змонтували, також за гроші місцевого бюджету відремонтували санвузли, душові кабіни. За кошти субвенції сподіваються обладнати ганок, утеплити приміщення, змінити систему опалення та зробити електронні табло для пацієнтів у реєстратурі та інше. Приймальне відділення буде функціонувати так, що пацієнти планові та ті, яких доставили каретою швидкої допомоги, не зустрічалися.