Previous Next

Катерина Рижеченко випробувала туристичний маршрут «Промислова Полтавщина»

Надрукувати

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко з робочою поїздкою відвідала Горішні Плавні.

Зокрема, разом з заступником директора Департаменту культури і  туризму Інною Шерстюк проїхалися туристичним маршрутом «Промислова Полтавщина», який розрахований на 1 день (Полтава – Горішні Плавні – Полтава).

Промисловий туризм – один із напрямків, який презентували в «Туристичному атласі Полтавщини». Він не класичний, але популярний серед туристів. В області його розвивають в напрямку Горішніх Плавнів.

«Ми зосередилися на 25 «туристичних магнітах», які розділили за напрямками туризму: фестивально-подієвий, археологічний, пізнавальний, оздоровчий, активний, промисловий. Та об’єднали ці магніти у топ-5 туристичних маршрутів тривалістю від 1 до 5 днів. Цей маршрут входить в один із п’яти. Для туристів даний напрямок хоч і новий, але цікавий. Маршрут розрахований на день, але в Горішніх Плавнях можна затриматися на кілька, бо є що подивитися. Це місто ламає всі стереотипи, що Полтавщина виключно аграрний край, де процвітають зелені садиби», – сказала Катерина Рижеченко.

 До маршруту входять такі об’єкти як музей ВАТ «Полтавський ГЗК», музей міста Горішні Плавні, кар’єри Полтавського ГЗК, фабрика текстилю. Також можна відвідати село Келеберду, з яким пов’язано чимало легенд. Також, за бажанням туристів, у маршруті заплановано обід, в одному з кафе. На кар’єрах туристам пропонують відшукати деякі породи каміння, відвідати аномальні місця, є й цікаві фотозони.

Як розповів екскурсовод Микола Стахів, до карантинних обмежень, щодня було по 3-4 екскурсії на ГЗК та різні куточки Горішніх Плавнів.

Також популярністю серед мандрівників користуються такі маршрути: етнографічний маршрут «Білим по білому», «Полтава історична», «Диканька. Подорож на батьківщину Рудого Панька», «Гоголем оспівана земля!», «Дорогами Сковороди».