В області забезпечено виплату щоквартальної грошової допомоги членам сімей осіб, які перебувають у полоні або пропали безвісти в районі проведення АТО/ООС

Надрукувати

Згідно обласної Комплексної програми соціального захисту і соціального забезпечення населення, з 2020 року запроваджено новий напрямок, яким передбачено надання щоквартальної грошової допомоги членам сімей осіб, які перебувають у полоні або пропали безвісти в районі проведення АТО/ООС.

За ініціативи Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації внесено зміни до Програми, прийняті депутатським корпусом у червні 2020 року, зокрема, в частині збільшення розміру зазначеної допомоги з II кварталу до двох прожиткових мінімумів в розрахунку на одну особу (4054 грн).

Про це повідомила директор Департаменту соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації Людмила Корнієнко.

Виплата за II квартал проведена в період з 26.06.2020 року по                02.07.2020 року 10 членам сімей осіб, які перебувають у полоні або пропали безвісти в районі проведення АТО/ООС, шляхом перерахування коштів на рахунки заявників відкритих в уповноважених банках, або через виплатні об'єкти АТ «Укрпошта», згідно поданих заяв.

Крім того, в рамках обласної соціальної Програми забезпечується виплата щомісячної допомоги 95 сім’ям з дітьми загиблих (померлих) учасників АТО/ООС у розмірі прожиткового мінімуму в розрахунку на одну особу.

Враховуючи, що з 1 липня 2020 року підвищено розмір прожиткового мінімуму для основних соціальних і демографічних груп населення (2118 грн), Департаментом спільно з Центром по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат у Полтавській області вжито необхідних заходів для проведення нарахування та виплати допомог у підвищених розмірах.