• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Полтавщина посідає друге місце в Україні за показником накопичення регіонального матеріального резерву

Питання поновлення регіонального й місцевих матеріальних резервів для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій розглянули на нараді в голови облдержадміністрації Олега Синєгубова.

Директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОДА Сергій Венгер зазначив, що номенклатура матеріальних резервів підлягає перегляду за необхідністю. Поінформував, що у зв’язку з протидією поширенню коронавірусної хвороби в регіональному матеріальному резерві збільшена кількість засобів індивідуального захисту, медичних засобів, механічних оприскувачів, одноразового посуду, засобів індивідуальної гігієни.

«У 2020 році заплановано здійснити накопичення регіонального матеріального резерву на 5,8 мільйона гривень. У районах області місцеві матеріальні резерви – на 19,6 мільйона гривень. Станом на перше липня здійснено накопичення регіонального матеріального резерву на 86% від запланованого. Полтавщина за цим показником посідає друге місце серед областей України. Водночас місцеві матеріальні резерви накопичені лише на 41%. Найменші кількісні показники – у Семенівському, Миргородському, Козельщинському, Глобинському, Лохвицькому, Котелевському та Кременчуцькому районах. Найбільші показники – у Кобеляцькому, Зіньківському, Хорольському, Новосанжарському, Лубенському районах, Полтаві, Кременчуці, Лубнах», – поінформував Сергій Венгер.

Додав, що в другому кварталі поточного року до регіонального матеріального резерву придбано 550 респіраторів, 217 протиепідемічних костюмів, 300 кілограмів дезінфікуючих засобів, 15 мотооприскувачів, 100 літрів антисептичних засобів, 600 комплектів засобів індивідуальної гігієни, 2800 медичних масок, по 500 пар латексних і нітрилових рукавичок.

Крім закупленого, в регіональному резерві зберігаються респіратори РУ-60, «Росток 3-2», комплекти (гумові чоботи, окуляри, халат) спецодягу, протиепідемічного одягу, півмаски фільтрувальні «Мікрон», комплекти захисного одягу з полівініла. Із місцевих матеріальних резервів видано матеріальних цінностей, зокрема й медичних засобів, на понад 2 мільйони гривень.

Сергій Венгер нагадав, що відповідно до рішення наради членів Державної комісії ТЕБ та НС керівники органів місцевої виконавчої влади й органів місцевого самоврядування районів області зобов’язані негайно провести аналіз стану накопичення місцевих матеріальних резервів. Зазначив, що не всі виконали відповідне рішення й 40% номенклатур місцевих матеріальних резервів по області не переглянуті, зокрема в шістьох районах.

«До завтра голови райдержадміністрацій, де не переглянута номенклатура, де не забезпечено накопичення матеріальних резервів, мають надати пояснення. На їх основі вирішуватимемо, чи проводитимемо службові розслідування. Притягатимемо до дисциплінарної відповідальності. Стан справ по кількох районах незадовільний. Це дуже серйозні питання і відповідні доручення мають бути виконані. Проведемо окрему нараду», – зазначив Олег Синєгубов.

Сергій Венгер додав, що з урахуванням адмінреформи, яка нині триває, органи місцевого самоврядування також мають переглянути номенклатури місцевих матеріальних резервів і до вересня 2020 року накопичити необхідну кількість матеріальних цінностей для потреб громадян.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk