Previous Next

У Щербанівській ОТГ добудували одну з найбільших амбулаторій області й продовжують зводити басейн

Надрукувати

Перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін разом із головою Полтавської РДА Дмитром Романовим проінспектували хід виконання робіт за програмою «Велике будівництво» в Полтавському районі. Зокрема відвідали амбулаторію в селі Розсошенці Щербанівської ОТГ, яка майже готова до відкриття.

Це одна з найбільших нових амбулаторій в області – одноповерхове приміщення загальним розміром 452 квадратних метри. Всі будівельно-монтажні роботи в ній завершені, завезені меблі та обладнання. Ведуться пусконалагоджувальні роботи, оформлення дозвільних документів та підготовка до відкриття.

«Амбулаторія дуже органічно вписалася в новий мікрорайон «Садовий». За нормами вона розрахована на 7-8 сімейних лікарів, які обслуговуватимуть більше 10 тисяч населення, – розповів Дмитро Лунін. – Розсошенці хоч і розташовані недалеко від Полтави, але коли буде така амбулаторія, місцевим мешканцям не треба їхати в обласний центр за якісною медичною допомогою. Усе має бути поряд. У новому мікрорайоні проживає багато молодих сімей, дітей, тому всім буде зручно відвідувати лікаря».

Відкрити амбулаторію в Щербанівській ОТГ планують уже 20 липня. Проєкт фінансувався коштом державної субвенції та місцевого бюджету. Загальна кошторисна вартість – більше 13 мільйонів гривень.

Також у Розсошенському спорткомплексі за програмою «Велике будівництво» продовжують будувати басейн для дітей та дорослих. Цей масштабний проєкт планують завершити до кінця 2020 року.

У спорткомплексі буде два басейни: один розміром 25×11 метрів, а другий – 12×5 метрів (для дітей). Нині підрядники виконують роботи саме в басейнах – проводять облицювання чаш. Усі основні споруди вже звели, провели опалення, змонтували душові кабінки та роздягальні. Для комфорту відвідувачів підлога буде теплою. Також у басейні передбачена система очищення води.

«Цей проєкт комерційно-соціальний. Діти з малозабезпечених сімей, діти з інвалідністю та школярі зможуть плавати тут абсолютно безкоштовно. Для учнів Розсошенської гімназії взагалі буде зручно – із басейну до школи побудували перехід, щоб взимку діти приходили сюди зсередини і не виходили на вулицю», – зазначає голова Щербанівської ОТГ Ігор Процик.

Основні цілі появи у Розсошенцях спорткомплексу, за словами ініціаторів, – зменшити рівень захворюваності серед мешканців громади, проводити реабілітацію, поширювати й розвивати олімпійські види спорту серед молоді.

А кошти за продані абонементи будуть поповнювати місцевий бюджет. Також у перспективі тут проводитимуть міські, обласні та всеукраїнські змагання з плавання.

Басейн будують за співфінансування сільради та Державного фонду регіонального розвитку, оскільки проєкт басейну переміг у конкурсі.