Продовжуємо рейдові комісійні перевірки, пов’язані з поширенням коронавірусної хвороби

Надрукувати

Так, Хорольське  районне управління спільно з працівниками національної поліції та представниками РДА, протягом вихідних комісійно перевірили дотримання вимог постанов Головного санітарного лікаря України, щодо карантинних заходів на 7 об’єктах, а саме: торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами і агропромисловий ринок.

Порушення були виявлені на 1 об’єкті. Перелік порушень: були випадки порушення маскового режиму покупцями на агропродовольчому ринку.

Операторам ринку дані пропозиції щодо забезпечення вимог Головного державного санітарного лікаря України на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції.

Фахівці Новосанжарського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області з представником Новосанжарської РДА здійснили комісійні обстеження 11 об’єктів (2 заклади громадського харчування, 6 продовольчих магазинів, 2 магазини промислових товарів, 1 перукарня).

У ході комісійних перевірок виявлено порушення у таких закладах:

–           Магазин «Продукти» – відсутній журнал температурного скринінгу та проведення дезінфекцій

–           Насіннєвий магазин – деззасіб для рук та поверхонь незрозумілого походження (власного виготовлення)

–           Перукарня «Велла» – відсутній деззасіб для щоденного вологого прибирання приміщення із застосуванням дезінфектантів

–           Кіоск автостанція ФОП Легка – деззасіб для рук та поверхонь незрозумілого походження (власного виготовлення)

Працівникам закладів надані пропозиції щодо негайного усунення порушень.

Протягом обстеження проводилась активна роз’яснювальна робота з відвідувачами та персоналом, роздані пам’ятки.

Увагу операторів ринку було акцентовано на необхідності систематичного виконання рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при роботі закладів  на період карантину у зв’язку з поширення корона вірусної хвороби (COVID-19) (необхідність проведення щоденного температурного скринінгу персоналу, облаштування місць для утилізації засобів індивідуального захисту, проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні 2 год, та ін. профілактичних заходах) і проведення контролю за дотриманням рекомендацій  відвідувачами.