Ресторанні заклади Полтави перевірили фахівці Держпродспоживслужби

Надрукувати

Усі ми втомилися від спекотної погоди, а особливо від «коронавірусних» новин і карантинних обмежень. А тому намагаємося знайти відпочинок і заспокоєння у простих речах – хто рибалить, хто купається і засмагає під теплим сонячним промінням. А дехто – відвідує літні кафе і ресторани з друзями.

Аби ваш відпочинок був безпечним і комфортним, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області перевіряють чи дотримуються ресторанні заклади Полтавщини тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України № 32 від 02.06.2020. щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Для цього в області працюють декілька груп у складі спеціалістів Держпродспоживслужби і представників поліції. Вони мають обов’язково показати службове посвідчення і зафіксувати перевірки на відеокамери.

Так, сьогодні фахівці Полтавського міського управління Держпродспоживслужби Полтавщини моніторили ресторанні заклади Полтави.

Відвідали ресторанний заклад «MAFIA» по вул.Соборності, 21, «ZUZU sushi»,по вул.Майдан Незалежності,5,ресторан «Чічіков» по вул.Соборності,32 і ресторан «Місцева Кав’ярня» по вул. Соборності, 32.

У ресторані «Чічіков» порушень не виявили. У ресторанах «ZUZU sushi» і «MAFIA» незначні зауваження були усунуті одразу.

А от у «Місцевій Кав’ярні» були надані такі пропозиції щодо дотримання протиепідемічних заходів – своєчасно дезінфікувати поверхні у приміщенні,  вказувати конкретну назву на ємностях з деззасобами для рук, провести навчання персоналу.

Нагадаємо правила роботи закладів громадського харчування  на період карантину:

Правила для відвідувачів:

Не мають працюватимуть дитячі кімнати і зони самообслуговування. Готувати страви на відкритих кухнях також забороняється. Крім того, в закладах не можна проводити свята, банкети, майстер-класи та будь-які публічні заходи за участю більше 10 осіб.

Адміністрація закладу повинна забезпечити:

Увага! Перевірки тривають і далі.Тож,аби не збільшувалася кількість захворювань на коронавірусну інфекцію вУкраїні, і,зокрема, на Полтавщині, варто дотримуватися тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України. Всім добра і міцного здоров’я!