Previous Next

Через Засульський міст повністю відновлений рух транспорту

Надрукувати

Державна архітектурно-будівельна інспекція видала сертифікат, яким визнала Засульський міст придатним для пересування транспорту і підтвердила його безпечність.

Про це повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов у своєму telegram-каналі у середу, 1 липня.

Міст через річку Сулу, що з’єднує село Засулля та Лубни, закінчили ремонтувати взимку.  Його офіційно відкрили, однак для тестового руху. До початку повної експлуатації будівельні інспектори мали видати висновок про те, що він відповідає усім нормам і є безпечним для руху.

«Кілька років тривала епопея з оновленням аварійного Засульського мосту поблизу Лубен – його довго ремонтували, змінювалися підрядники, закривали проїзд, відкривали і так по колу. І нам довелося вирішувати цю проблему – цього року ремонт повністю завершили. Дотримавшись усіх норм та вимог, протестувавши міст, ми нарешті отримали сертифікат від ДАБІ, який підтверджує його придатність», – розповів Олег Синєгубов.

Нагадаємо, ремонт мосту в Засуллі розпочали два роки тому. До цього його не відновлювали 60 років. Останні 10 із них місцеві жителі користувалися мостом на свій страх і ризик – переправа через річку Сула була в аварійному стані. Цей міст надважливий, адже сполучає Лубни, Засулля та дорогу М-03.