Спеціалісти Держпродспоживслужби Полтавщини у ході перевірок з дотримання санітарних і протиепідемічних вимог виявляють порушення

Надрукувати

Фахівцями Кобеляцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області спільно із працівниками національної поліції продовжуються моніторингові обстеження об’єктів торгівлі та надання послуг населенню. Зокрема перевірено магазини, перукані, об’єкти які надають послуги із мобільного зв’язку, магазини одягу, іграшок, аптеки. Виявлено незначні порушення, а саме:

 

При перевірці торгівлі на площі Перемога було виявлено несанкціоновану торгівлю м’ясом та маслом невстановленою особою без відповідних документів на товар. Також товар реалізовувався без холодильного обладнання при температурі більше 25 градусів. Походження товару визначити було не можливо. Перевезення м’ясопродуктів було без відповідного транспорту. На працівника склали протокол за порушення санітарних та протиепідемічних вимог. Робота з даного питання триває!

Учора спеціалісти Гребінківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області  разом з представниками  поліції взяли участь у 4 комісійних перевірках магазинів продовольчих товарів у с. Короваї та с. Мар’янівка Гребінківського району: «Гастрономчик» ФОП Чілінгарян О. Б., «Світлана» ФОП Масляєва С. В. – с. Короваї; «Затишок» ФОП Галян Л. В., «Продтовари» ФОП Діденко Л. П. щодо дотримання протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби ( COVID-19), визначених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 09.05.2020р. №17.

У ході перевірок у 3 магазинах виявлені такі порушення:

– «Світлана» ФОП Масляєва С. В., вул.Перемоги,32, с. Короваї : не проводився температурний скринінг працівникам перед початком роботи,був відсутній дезінфікуючий засіб, не було кришки та маркування на ємкостях для використаних ЗІЗ ;

– «Затишок» ФОП Галян Л. В., вул. Миру, 41, с. Мар’янівка : не проводився температурний скринінг працівникам перед початком роботи, був відсутній дезінфікуючий засіб, не було маркування дистанції 1,5 м. у приміщеннях закладу, у магазині використовували багаторазові рушники;

– «Продтовари» ФОП Діденко Л. П., вул.. Миру, 4а, с. Мар’янівка: не проводився температурний скринінг працівникам перед початком роботи, не було маркування дистанції 1,5 м. у приміщеннях закладу, у магазині використовували багаторазові рушники.

Комісією оформлені довідки, надані пропозиції щодо негайного усунення недоліків. Матеріали (копії комісійних довідок обстеження) були передані  відділу поліції для подальшого реагування.

З працівниками перевірених об’єктів проведено роз’яснювальну роботу, розповсюджені пам’ятки.

Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області