Previous Next

У Полтаві презентували проєкт «Віртуальна гармата XVIII століття»

Надрукувати

У музеї  історії Полтавської битви пропонуватимуть відвідувачам потрапити у віртуальну реальність. За допомогою спеціальних окулярів вони потраплятимуть на поле битви та самостійно заряджатимуть гармату тих часів.

Новий проєкт «Віртуальна гармата XVIII століття»  презентували під час культурно-просвітницького заходу, участь у якому взяли заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко та секретар Полтавської міської  ради Олександр Шамота. Очільник міста першим випробував віртуальну реальність у музейній експозиції.

Катерина Рижеченко та Олександр Шамота вручили директорам музеїв базової мережі закладів культури міста портативні комп’ютери для покращення роботи установ, запровадження новітніх методів, зокрема інтерактивних екскурсій, зміцнення матеріально-технічного забезпечення музейної галузі.

«Яким би не було наповнення музею, які б не були скарби та експонати, важливо працювати над презентацією. Від неї залежить 90% успіху. Ви працюєте саме в цьому напрямку – над якістю, інноваційнністю. Тому так тримати й надалі. Бажаю успіху в усіх ваших починаннях. Сподіваюся, що вже незабаром поб’ємо рекорди з відвідуваності цього музею та Полтавщини», – сказала Катерина Рижеченко.

«Ви приходите до нас із конкретними пропозиціями – як зробити кращим цей музей. Скільки б ми з депутатами не обговорювали, які в нас привабливі місця, цікаві музеї,  але якщо ми не будемо вкладати кошти в туризм, запроваджувати новітні технології в музеях,  змінювати експозиції та формат екскурсій, ми не привабимо туриста. Розуміємо, що Полтава не мегаполіс, куди можна приїздити постійно і знаходити новий музей. Але треба, щоб існуючі музеї пропонували туристам кожного разу щось нове», – сказав Олександр Шамота.

Також учасникам заходу представили наукове дослідження «Інформаційна війна: соціально-онтологічний та мілітарний аспект» та науково-просвітницьку ініціативу  «Інформаційна війна московського царя Петра І проти гетьмана України Івана Мазепи».