Previous Next

На Полтавщині стартував «Бізнес-інкубатор у сфері сільського зеленого туризму»

Надрукувати

«Бізнес-інкубатор у сфері сільського зеленого туризму Полтавської області» є пілотним освітнім проєктом Полтавської облдержадміністрації, головна мета якого стати майданчиком неформального спілкування, пошуку ідей та особистісного розвитку, який надає можливість пройти навчання тим, хто бажає почати свою справу, але не знає, з чого почати і як розвиватися далі.


Як розповіла начальник відділу туризму і розвитку музейної справи Департаменту культури і туризму облдержадміністрації Лілія Федорченко, даний проєкт – продовження теоретичного курсу Віртуальної школи сільського зеленого туризму.
За її словами, учасники бізнес-інкубатора – це активні, дієві особи, що вже проявили себе з певними бізнес-ідеями на захисті у віртуальній школі, тому для організаторів ключовим моментом була саме реалістичні ідей, що допоможуть створити нову туристичну «цікавинку» області.
«Наша мета зробити сільській зелений туризм актуальним на Полтавщині як ніколи. Хочу побажати, щоб це був Start-Up для ваших нових проєктів», –сказала Лілія Федорченко.
Практичну частину засідання розпочала директор навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ірина Черниш: « Ми не тільки науковці, а ще й практики. Вдосконалюватись нам допомагає співпраця з Департаментом культури і туризму. Подорожуючи Україною й не лише, хочеться сказати, що ми щасливі бо в нас є безліч ресурсів. Сьогодні поговоримо про те, як правильно користуватися цими ресурсами».
У проєкті беруть участь 5 учасників (4 з них - учасники віртуальної школи, 1- особа пройшла відбір у рамках конкурсантів через Google forms).
Курс «Бізнес-інкубатора складається з 3-х блоків.
1 та 2-й дні (30.06. – 01.07) – навчання у частині формату генерувати креативні ідеї;
2-й блок: 3-4-й дні (02.07 та 03.07) – практичний досвід від кращий кейсів сільського зеленого туризму області («Старий хутір», «кантрі хауз» та «Кучерява хата»).
5-й день (06.07) – захист, відкорегованих професійними спікерами стартаперами, свої ідей по створенню бізнес проєктів у сфері сільського зеленого туризму за певною формою, яка надіслана кожному часникові перед початком проєкту.
За результатами освітнього курсу кожен учасник отримає нагородний сертифікат.

За результатами освітнього курсу кожен учасник отримає нагородний сертифікат.