Пенсії по інвалідності під час карантину

Надрукувати

Протягом останніх днів суттєво зростає кількість нових випадків захворювання на COVID-19 як в Україні у цілому, так і в Полтавській області зокрема. У зв’язку з цим рекомендуємо людям з інвалідністю, які належать до групи підвищеного ризику, залишатися вдома та утримуватися від контакту з іншими особами.

Уряд потурбувався про таких людей і прийняв рішення про продовження пенсійних виплат на термін дії карантину. Отже, якщо особа з інвалідністю через карантинні обмеження пропустила строк повторного огляду медико-соціальної експертизи, виплата їй пенсії не зупиняється, а продовжується в розмірі, визначеному з урахуванням групи інвалідності, яка була встановлена раніше. У подальшому перерахунок розміру виплаченої пенсії відбуватиметься на підставі заяви та результатів переогляду зазначеної особи.

Слід врахувати, що спочатку урядовою постановою карантин в Україні було встановлено з 12 березня по 22 червня 2020 року, тому органи Пенсійного фонду України забезпечили продовження зазначених вище виплат саме до кінцевої дати першого етапу карантину. Але нормалізація ситуації в країні виявилася тимчасовою, тому дію карантину і, відповідно, виплату пенсій по інвалідності продовжено з 23 червня по 31 липня 2020 року.

Таким чином, у липні 2020 року особи, які одержують пенсії по інвалідності, отримають пенсію за липень та доплату за 8 днів червня.

Нагадаємо, що на виконання урядового рішення та з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 з 24 червня і до завершення карантину змінено режим роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області. Відтак в усіх пенсійних установах області, включаючи сервісні центри Фонду, робочий день триває з 10-00 до 19-00 у понеділок-четвер та з 10-00 до 17-45 - у п’ятницю.

Нині сервісні центри Пенсійного фонду області працюють у штатному режимі, але за попереднім записом та дотриманням всіх протиепідемічних вимог.

Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області