Previous Next

У липні в Полтавській області відкриють 6 амбулаторій

Надрукувати

На нараді у голови Полтавської облдержадміністрації обговорили питання будівництва амбулаторій загальної практики сімейної медицини за рахунок субвенції з державного бюджету.

«Для розвитку системи охорони здоров’я у сільській місцевості Полтавщини будується 29 амбулаторій, – повідомив т.в.о. директора Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Олександр Слободян. – Загальна сума фінансування робіт становить 225 мільйонів гривень: у тому числі 202 мільйонів – кошти субвенції, решта – співфінансування з місцевих бюджетів».

Уже використано 188,5 мільйонів гривень, що становить 85% від загальної суми фінансування.

Введено в експлуатацію одну амбулаторію у селі Дмитрівка поблизу Горішніх Плавнів. Також завершені будівельні роботи в 10 амбулаторіях: с. Великі Будища, с. Лютенька та с. Петрівка Роменська Гадяцького району, с. Вирішальне Лохвицького району, селище Новооржицьке Оржицького району, с. Кривуші Кременчуцького району, с. Михайлики Шишацького району, с. Розсошенці Полтавського району, с. Галущина Гребля Новосанжарського району, с. Скороходове Чутівського району.

У липні заплановано відкрити 6 амбулаторій у селах: Розсошенці, Кривуші, Михайлики, Лютенька, Великі Будища та Петрівка Роменська. А амбулаторії у Вирішальному, Скороходовому, Галущиній Греблі та Новооржицькому будуть введені в експлуатацію одразу після погодження змін у проєктах по електрозабезпеченню. Погодження газопостачання очікує одна амбулаторія у Засуллі Лубенського району, стан готовності якої 95%.

Також Олександр Слободян повідомив, що 14 амбулаторій мають ступінь будівельної готовності 70%, решта 5 – менше 50%.

Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов наголосив, що всі голови РДА, на чиїй території відбувається програма «Велике будівництво», мають контролювали хід її виконання.

«Були затримки здачі будівель в експлуатацію через ДАБІ, але нині це питання вирішено на селекторній нараді з очільником ДАБІ, – сказав Олег Синєгубов. – Усього в області цього року маємо відкрити 29 нових амбулаторій. Об’єднані територіальні громади та невеликі села мають якнайшвидше отримати сучасні амбулаторії, а сімейні лікарі повинні починати працювати в сучасних умовах».