Previous Next

Дмитро Лунін: «Усі школи та дитсадки, що ремонтуються за програмою «Велике будівництво», мають бути здані до 1 вересня»

Надрукувати

Перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін проконтролював хід реконструкції та ремонту загальноосвітніх навчальних і дошкільних закладів Полтавської області.

У Лохвиці вже другий рік поспіль тривають роботи з реконструкції основної будівлі дитячого садка №1 «Теремок». Торік тут побудували котельню на альтернативному паливі, цього року вже закінчують облаштування покрівлі та розпочнуть утеплювати фасад.

«Дитячий садок великий – тут виховується 282 дитини. Під час карантину заклад відвідують 65 дітей, – розповіла завідувач ДНЗ №1 «Теремок» Валентина Клименко. – Будівельні роботи тривають постійно, в обідню годину підрядники виконують підготовчі роботи, щоб не заважати сну вихованців».

Дмитро Лунін був приємно здивований і самим закладом, і ходом виконання робіт. Територія дитячого садка велика, добре облаштована, доглянута. Діти беруть участь у вирощуванні овочів, доглядають за садом, тут навіть є екостежка.

«Усі школи та дитсадки, що ремонтуються за програмою «Велике будівництво», мають бути здані до 1 вересня, – наголосив Дмитро Лунін. – До 1 липня також на всіх об’єктах мають бути встановлені камери, що дозволить контролювати хід виконання робіт».

У Чорнухах Полтавської області до осені мають утеплити фасад опорного закладу – Чорнухинського ліцею імені Г.С.Сковороди. Він має два корпуси, розрахований на 300 учнів, у початковій школі є інтерактивна дошка, а також створена ресурсна кімната для двох учнів з особливими потребами.

Голова Чорнухинської об'єднаної територіальної громади Олександр Василенко повідомив, що вже виготовлена проєктно-кошторисна документація, оголошено тендер і 5 липня на аукціоні буде визначено підрядника, який і проводитиме утеплення фасаду. Нині в ліцеї також триває косметичний ремонт приміщення.

«Щоб до 1 вересня встигнути закінчити утеплення фасаду, будемо з підрядною організацією встановлювати чіткий графік проведення робіт і контролюватимемо хід виконання, щоб усе завершити до приходу учнів», – розповів Олександр Василенко.

До речі, в Чорнухинському районі не зафіксовано хворих на COVID-19 і в селищі надіються, що навчальний процес у школі розпочнеться вчасно і буде традиційним, а не дистанційним.