• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

У Полтаві відзначили День Конституції України

З нагоди 24-тої річниці прийняття головного закону держави керівництво області та міста, громадськість, військові пройшли містом та поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку, пам’ятного знака «Загиблим українським козакам» та пам’ятника гетьману Івану Мазепі.

Учасники ходи кажуть, для українців важливий цей день.

«У 1996 році визначили на законодавчому рівні в якому напрямку рухатиметься країна, прописали якою має бути Україна: демократичною, правовою, незалежною. Наше завдання дотримуватися всіх законів. Якщо кожен буде слідувати нормам та правам, що записані в Конституції, тоді ми житимемо у правовій, незалежній та демократичній країні», – зазначив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

«Кожного року день конституції – особлива подія. Адже конституція – один із символів державності. Пишаємося тим, що саме в цей день 24 роки тому Верховною Радою був прийнятий Основний Закон України. І в цей прекрасний літній день люди згадують, яка могутня, самодостатня, квітуча Україна», – сказала заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко.

Урочисте відзначення розпочалося на площі Конституції. Міський духовий оркестр «Полтава» виконав Гімн України. Також на площі можна було оглянути тематичну виставку робіт учнів ПМШМ «Мала академія мистецтв» імені Раїси Кириченко та Полтавської дитячої художньої школи. Далі учасники урочистої ходи перейшли до пам’ятного знака, потім – до пам’ятника гетьману Івану Мазепі.

Біля останнього тріо бандуристок «Вишиванка» Полтавської обласної філармонії виконали українські пісні, а Народний артист України Василь Голуб зачитав монолог Мазепи з вистави «Остання любов Гетьмана.

Також на урочистостях презентували унікальний експонат – примірник Конституції 1996 року з підписами народних депутатів України другого скликання – Левка Лук’яненка, Ігоря Юхновського, Олександра Мороза, Михайла Сироти, Івана Плюща, Леоніда Кравчука, Лілії Григорович, Миколи Жулинського, Ніни Карпачової, Юрія Костенка, Олександра Ємця та багатьох інших. Саме на їх долю випала честь прийняти Конституцію незалежної України.

 
 
 
Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk