Previous Next

У Полтаві перевіряють дотримання протиепідемічних заходів, визначених Головним державним санітарним лікарем України

Надрукувати

Враховуючи рішення позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації, в області посилено контроль за дотриманням протиепідемічних заходів, визначених постановами Головного державного санітарного лікаря України у закладах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, в тому числі на агропродовольчих ринках, закладах дошкільної освіти, громадського харчування, фізичної культури та спорту, перукарнях та салонах краси.

27 червня одна із груп, у складі фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області і представників  поліції , перевірили три ринки Полтави – Ринок «Південний, ТОВ «Марлана» і Агропродовольчий ринок «Левада».

Під час комісійних перевірок було встановлено такі порушення:

Ринок «Південний»:

На ринку була відсутня адміністрація, яка контролює дотримання протиепідемічних вимог щодо запобігання захворювання на інфекційне захворювання – COVID – 19. У покупців були відсутні маски. А продавці одягали засоби індивідуального захисту так, що не були прикриті ніс і рот, або взагалі були без масок. На вході до ринку були відсутні місця для обробки рук антисептиком.

За результатами перевірки, було складено протокол про адміністративне правопорушення, згідно статті 443 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України “Про захист населення від інфекційних хвороб”. Закон передбачає штрафні санкції. Матеріали будуть направлені до суду.

Ринок ТОВ «Марлана». Усіх тимчасових рекомендацій, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України, на ринку відвідувачами і адміністрацією ринка було дотримано.

Агропродовольчий ринок «Левада». Особливістю ринка є те, що він розташований на пішохідній частині, ним проходять і перехожі. Тому адміністрація  повинна посилено контролювати перебування людей  на ринку виключно у масках.

Перевірки триватимуть і далі. І в будні і у вихідні. Тому кожен суб’єкт господарювання  Полтави і області  буде перевірений  на предмет дотримання тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України! Всім здоров’я.